Gubici mirovinskih fondova /

Bangoura o 'jednoj od najvećih prevara od samostalnosti': 'Vaše mirovine ne postoje'

Image
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

'Nema straha za Vaše mirovine jer one ni ne postoje i nisu i nikada neće biti ugrožene, jer vi do svog novca u II. stupu ne možete doći', ukazao je Bangoura korisnicima društvene mreže

7.11.2017.
9:03
Grgur Žučko/PIXSELL
VOYO logo

Hamed Bangoura, bivši televizijski voditelj, koji putem Facebooka komentira društvenu zbilju objavio je status u kojemu se osvrnuo na gubitke mirovinskih fondova na Agrokorovim dionicama.

Podsjetimo, nakon što se u petak ponovno otvorilo trgovanje dionicama Leda, Belja, Jamnice i drugih kompanija iz sustava Agrokor, mirovinski fondovi izgubili su čak 200 milijuna kuna nakon što se cijena dionica strmoglavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bangoura je korisnicima društvene mreže ukazao da se sredstva koja uplaćuju u II. mirovinski stup ulažu uglavnom u hrvatske državne obveznice, koje imaju rejting "smeća", kao i određene dionice u koje fondovi ulažu. Riječ je o, tvrdi Bangoura, najvećoj prevari od hrvatske samostalnosti.

"Jedini način da se ova prevara u kojoj samo na upravljanju tim fondom mirovinci zarađuju goleme provizije završi jest da se isti ukine, a imovina iz tog II. stupa vrati građanima za poravnanje njihovih dugova, odnosno prijeboj s bankama", objavio je Bangoura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu čitavu objavu pročitajte u nastavku: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo