Slijedi li preslagivanje? /

Bandićev klub nadomak ulaska u Vladu: Nedostaje mu još samo jedan zastupnik da izbaci HNS!

Iako se pojavila informacija i da su SDP-ovci Boris Lalovac i Marta Luc Polanc na izlaznim vratima - oni su to demantirali

15.12.2018.
21:50
VOYO logo

Je li na pomolu preslagivanje Vlade? Pitanje je to koje se nameće sve jače otkako je klub Milana Bandića narastao na 11 članova.

Time vladajuća koalicija i bez HNS-a ima podršku 75 zastupnika - samo jednog manje od dovoljnog za ostvarivanje saborske većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrata SDP-u zatvorila je još jedna članica i zasjela u fotelju Kluba Milana Bandića. 

Za taj potez Ana Komparić Devčić, ali i drugi koji su učinili isto nemaju opravdanja, poručuju dojučerašnje kolege- trebali su ostati u stranci i boriti se za socijaldemokraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako to već nisu mogli onda su mogli u saboru osnovati svoj klub, klub istinskih socijaldemokrata i time pokazati da im je ideal socijaldemokracija na prvom mjestu, a ne pretrčavati u Klub USKOK-ovog optuženika, desničara koji je ukinuo Trg Maršala Tita u Zagrebu i koji drži većinu nesposobnoj Plenkovićevoj vladi'', kaže Željko Jovanović.

''Kad ste na prvoj liniji iza vas je dobro da je sve manje onih koji bi vam pucali u leđa'', dodaje Arsen Bauk.

Komparić Devčić osma je SDP-ova zastupnica, koja je napustila stranku. da je nezadovoljna vodstvom i ''političkim bankrotom sdpa'' pismom je obavijestila svoju riječku podružnicu.

"Nažalost, SDP danas, na čelu sa predsjednikom Davorom Bernardićem i grupacija koja ga je dovela na čelo SDP-a i koja ga još uvijek drži na čelu SDP-a, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala SDP kao stranku i kao političku opciju u Hrvatskoj koja bi građanima trebala biti ozbiljna politička alternativa'', napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je SDP u Saboru pao na 30 zastupnika, Bandićev klub narastao je na njih 11. Vladajuća koalicija bez HNS-a sada ima podršku 75 zastupnika samo jednog manje koliko je potrebno za saborsku većinu - i novog partnera.

''Mi jesmo u koaliciji s kolegama iz Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru, no o bilo kakvim izbacivanjima ili takvim teškim riječima ne samo da ne razmišljamo, nego čak mislim da u ovo vrijeme nije niti primjereno o tome razgovarati'', ističe Jelena Pavičić Vukičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I iz Vlade poručuju da rekonstrukcije neće biti, a u HNS-u kažu da su fokusirani na reforme i projekte.

Kada se radi o stranačkim prebjezima pa i onima iz svojih redova, šef SDP-a poručuje:

''Zapravo su samo potvrdili da im do SDP-a i socijaldemokracije nikad nije bilo stalo. Te sluge HDZ-a pokazale su svoje pravo lice i sad je potpuno jasno zašto su ti isti rušili i mene i SDP'', kaže Bernardić.

Iako se pojavila informacija i da su SDP-ovci Boris Lalovac i Marta Luc Polanc također na izlaznim vratima - oni su to demantirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo