ZAŠTO MANJINCI VOLE BANDIĆA? /

Bandić rupe u proračunu i Holdingu krpa kreditima, ali na zastupnicima svog kluba nikada ne štedi

Sve je više i SDP-ovaca koji prelaze u Bandićevu stranku

10.9.2018.
21:00
VOYO logo

S jedne strane zaduženja, a s druge dijeli se šakom i kapom. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rupe u gradskom proračunu i Holdingu krpa novim kreditima. Istodobno zastupnici njegova kluba zastupnika u Saboru dobro prolaze jer Grad financira njihove manifestacije. Sve je više i SDP-ovaca koji prelaze u Bandićevu stranku rada i solidarnosti.

Zagrebački holding ide u novo zaduženje i to od 125 milijuna kuna. Prije samo dva mjeseca Grad se zadužio za 250 milijuna kuna. U gradskom HNS-u pitaju na koje će se investicije novac potrošiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazite do iznosa od 375 milijuna kuna zaduženja. Kako Zagrebačkog holdinga tako i Grada Zagreba u nepunih nekoliko mjeseci, a toliko vam je samo da vas podsjetim bio i prošlogodišnji minus zagrebačkog gradskog proračuna. Ja kao gradski zastupnik  i predsjednik zagrebačkog HNS-a imam pravo pitati gdje su pare", kaže Tomislav Stojak, zastupnik u gradskoj Skupštini.

Iz Holdinga poručuju kako su smanjili ukupnu zaduženost, a da će s novim kreditom, između ostalog, financirati kupovinu kanti i posuda za otpad, nove radne strojeve i pauk vozila kao i građevinske radove unutar podružnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dok se s jedne strane zadužuje, u gradskom proračunu ima novca za pomaganje drugim gradovima. Dobro su prošli članovi Bandićeva kluba zastupnika u Saboru, pripadnici nacionalnih manjina. Tako je udruga Veljka Kajtazija 'Kali Sara' samo lani dobila 1,3 milijuna kuna, a financirali su se i malonogometni turniri, manifestacije i udžbenici. Na pitanje je li riječ o političkoj trgovini, gradonačelnik odmahuje rukom.

"Bandiću ne trebaju nagrade nego nagrade trebaju Bandića. Ja ne snubim nikoga nego snube mene. Prema tome nemam ja s tim problema", kaže Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba. 

I gradskom klubu zastupnika Milana Bandića dobro ide, u zadnjih godinu dana iz redova SDP-a prešlo mu je dvoje zastupnika. A SDP je umanjen za dvoje članova koji su postali članovi Stranke rada i solidarnosti. 

"Što se tiče odlazaka iz SDP-a, svi oni koji su bliski gradonačelniku Bandiću neka slobodno odu što prije jer mi nećemo biti rezervna stranka za one koji su bliski gradonačelniku grada Zagreba", kaže Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A gradonačelnik, čini se, neumorno radi na osnaživanju broja ruku i u Skupštini i u Saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo