BANDIĆ O TOME DA MU JE KĆI 15 GODINA BESPLATNO ŽIVJELA U STANU PODUZETNIKA ŠELENDIĆA: / 'Ne bih tlapnje komentirao vaše'

Image
Foto: PIXSELL / RTL

Kako su otkrili novinari RTL-a, 2005.

1.3.2020.
20:40
PIXSELL / RTL
VOYO logo

Nakon otkrića RTL-ovih novinara da je kći zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića od listopada 2005. godine živjela u stanu poduzetnika Željka Šelendića ne plaćajući najam, već samo režije, a što je pobudilo sumnju u sukob interesa budući da je Šelendić svojedobno sklopio poslove s Gradom, oglasio se i sam Bandić.

Na pitanje nije li to sukob interesa, Bandić je za RTL kratko i neodređeno odgovorio: "Ne bih tlapnje komentirao vaše, a vi se bavite time. Hvala vam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BANDIĆEVA KĆI 15 GODINA BESPLATNO ŽIVJELA U STANU KOJI JE TEK NEDAVNO KUPILA NJEZINA MAJKA: /

Na uređenje je potrošila 300.000 kn

Image
BANDIĆEVA KĆI 15 GODINA BESPLATNO ŽIVJELA U STANU KOJI JE TEK NEDAVNO KUPILA NJEZINA MAJKA: /

Na uređenje je potrošila 300.000 kn

Stan je bio prikriveno Bandićevo vlasništvo?

U međuvremenu je zagrebački SDP pozvao USKOK da istraži odnos Bandića i Šelendića, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je provjeriti sve detalje iz imovinske kartice gradonačelnika Zagreba.

Podsjetimo, 2005. godine poduzetnik Željko Šelendić kupio je stan u koji je potom uselila Bandićeva kći s dečkom. Nikada nije sklopila ugovor o najmu niti plaćala stanarinu, a iste godine Šelendić je dobio milijunski posao izrade stolica za Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, i to mimo natječaja. U SDP-u su uvjereni da je taj stan u stvari bio prikriveno Bandićevo vlasništvo. Bandić i njegova supruga nedavno su taj stan kupili od Šelendića plativši ga gotovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odrekao se stana na 15 godina?

"Vjerujte, ne postoji niti jedan drugi slučaj gdje bi netko se odrekao, gradonačelniku Bandiću ili nekome drugome, da 15 godina član njegove obitelji bez ikakve naknade, bez ugovora o najmu živi u tom stanu i plaća samo režijske troškove", kazao je predsjednik GO SDP-a Zagreb Gordan Maras.

Iako se govori da posjeduje mnogo nekretnina, koje su navodno njegovo prikriveno vlasništvo, u imovinskoj kartici Bandić ima prijavljen stan od 125 kvadrata u Bužanovoj ulici u Zagrebu te ovaj koji je nedavno kupio kćeri od 68 kvadrata. Prijavio je i livadu i šumu u Konščici. Vikendicu od 55 kvadrata u Samoboru. I garažu. Od automobila samo Mercedes iz 1955.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo