odgovorio prgometu /

Bandić o optužbama da omalovažava HDZ: 'Ovaj put neće proći 'Milane, javi se''

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet prozvao je koalicijskog partnera Milana Bandića da omalovažava HDZ

3.5.2020.
13:20
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je komentirati optužbe predsjednika zagrebačke Skupštine koji ga je prozvao da omalovažava HDZ jer je promijenio svoj stav o tome da se 33. sjednica održi online, poručivši da s koalicijskim partnerima ne komunicira putem medija.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet prozvao je ranije u nedjelju koalicijskog partnera Milana Bandića da omalovažava HDZ jer je promijenio svoj stav o tome da se 33. sjednica održi virtualno zbog čega je najavio da će im dati ovlast da sami održe sjednicu kad hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prgomet je najavio i da će zbog očiglednog nepovjerenja među partnerima u ponedjeljak popodne na Predsjedništvu gradskog odbora HDZ-a predložiti odluku o načinu suradnje na razini grada s partnerom koji omalovažava HDZ i Skupštinu te laže i dovodi u pitanje njezino normalno funkcioniranje.

Zagrebački gradonačelnik nije želio na konferenciji za novinare Gradskog stožera civilne zaštite komentirati ni tu najavu, poručivši da s koalicijskim partnerima ne komunicira putem medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put neće proći "Milane, javi se"

"Ne znam s kim polemizira, pitajte njega. Sa mnom sigurno ne, a ja s njim sigurno neću. Moja odgovornost je prebitna da bih polemizirao s predsjednikom Skupštine. Neka svatko radi svoj posao. S koalicijskim partnerima ne komuniciram putem medija. Poslušajte moju jučerašnju izjavu, stojim kod svake riječi. Gradonačelnik je poslao sve materijale. Ovaj put neće proći 'Milane, javi se'", rekao je Bandić.

"Bandić je", kazao je Prgomet, "bio suglasan da se sjednica održi virtualno, a Klub HDZ-a koji je donio odluku o online sjednici je s prvom zamjenicom gradonačelnika i predsjednicom njegovog kluba Anom Stavljenić Rukavinom prošli tjedan potvrdio taj prijedlog i zajedno dogovarao detalje sjednice."

„Međutim, jučer se gradonačelnik pridružio zahtjevu SDP-a i oporbe i putem medija prozvao predsjednika Skupštine, dakle mene, da ja ne želim organizirati sjednicu uživo, tvrdeći potpuno neistinito da je on uvijek bio za takvu vrstu sjednice i da, iako će biti u Zagrebu, neće doći na online sjednicu“, rekao je Prgomet.

Čelnik Gradske skupštine tvrdi da su zamjenica gradonačelnika i Klub HDZ-a prihvatili prijedlog online sjednice te da za to postoji i dokumentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo