ni pod cijenu abdikacije /

Bandić ne popušta zahtjevima sindikata Holdinga: našeg reportera nazvao sindikalistom, ispitivao ga kolika mu je plaća te je li dobio božićnicu

Sindikati prozivaju gradonačelnika, a objavili su mu i rat tvrdeći kako će Holding pretrpjeti ogromne troškove zbog tužbi

10.1.2018.
13:20
VOYO logo

Četiri najveća sindikata u Zagrebačkom holdingu, Sindikat Čistoća - Zagreb, Sindikat komunalnih radnika Hrvatske, Sindikat Zagrebačkog holdinga ZET-a i Nezavisni sindikat Zagrebparking ispred Gradske uprave održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o samovoljnom i neovlaštenom donošenju odluka Milana Bandića u vezi s Holdingom te o kršenju Kolektivnog ugovora. 

Naime, sindikati su kazali kako će pokrenuti tužbe jer su prema temeljnom Kolektivnom ugovoru trebali dobiti isplatu božićnica u iznosu od 2884 kune, a dobili su 1250 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati prozivaju gradonačelnika, a objavili su mu i rat tvrdeći kako će holding pretrpjeti ogromne troškove zbog sudskih troškova i zateznih kamata. Poručili su kako ne planiraju štrajk, jer zakon dozvoljava samo štrajk zbog neisplate plaće te da svi tužbe podnose na Općinskom sudu u Zagrebu.

Gradonačelnik Milan Bandić, kako javlja naš reporter, kazao je da nije pravedno da neki u upravi imaju manje božićnice, a u Holdingu više. Bandić je kazao da pod cijenu abdikacije sindikati neće dobiti ostatak novca od božićnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Zagreba na kraju je, očito vidno iznerviran pitanjima našeg reportera, kazao kako je on sindikalist i postavio mu pitanje kolika je njegova plaća i božićnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo