MIKULIĆ OBJASNIO ZAŠTO / Bandić morao barem privremeno odustati od sportskog holdinga

Gradonačelnik je odluku o osnivanju povukao s dnevnog reda uoči sjednice Skupštine

26.2.2019.
9:40
VOYO logo


Tvrtka Sportski objekti, koju je Grad Zagreb planirao osnovati, prema ideji Slobodana Ljubičića trebala bi biti svojevrsni sportski holding, čija bi namjena bila bavljenje projektima uređenja i obnove dotrajalih sportskih objekata. No zasad je stavljena sa strane.

Milan Bandić odlučio ju je povući s dnevnog reda uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine: "Sportski objekti ne idu, ja sam povukao dok se ne konzultiramo s koalicijskim partnerima. Ovo drugo sve ide, sve točke". Nakon povlačenja nije bio raspoložen za detalje takve odluke, već je samo u prolazu poručio da je dan ranije sve rekao o holdingu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, temeljni kapital tvrtke trebao je biti 20.000 kuna, ali za njeno osnivanje gradonačelnik je trebao zeleno svjetlo zastupnika, koje nije dobio - HDZ nije imao dovoljno informacija da bi zauzeo stav, a oporba je od samog početka tvrdila da je riječ o nepotrebnoj i preskupoj operaciji.

''Mi smo koalicijski partneri i normalno je da, prije nego materijali budu upućeni u proceduru, sjednemo i razgovaramo o tome. To je uobičajen postupak", istaknuo je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i gradskog HDZ-a Andrija Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobrojao je neke sporne točke: ''Osnivate novu ustanovu d.o.o., a imate postojeću unutar sustava Zagrebačkog holdinga. Nije istinita ni tvrdnja koja se iznosila da je to uvjet za povlačenje sredstava. Ne, mi smo komunicirali s nadležnim institucijama za povlačenje sredstava, koji su rekli da sredstava više nema. Treće je da ćete staviti temeljni kapital kad riješite imovinsko-pravne odnose, a sad imate onaj minimum od 20.000 kuna. Trebamo vidjeti i razgovarati, a onda ćemo vidjeti hoćemo li s tom točkom ići na neku od daljnjih sjednica. Da smo u startu vidjeli nešto dobro i točno, izjasnili bismo se pozitivno. Što je s ljudima koji rade u ustanovi Zagrebačkog holdinga?'' - zapitao je Mikulić, ali i ustvrdio kako ne sumnja da se i ovaj put neće doći do nekih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo