Ban Ki-moon: Hrvatska je nevjerojatno postignuće!

'Cijenim aktivni doprinos Hrvatske UN-u, koji je daleko nadmašio njezinu veličinu.

6.10.2010.
12:27
VOYO logo

Rujan i listopad za glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona posebno su naporni, jer tijekom održavanja Opće skupštine UN-a u New Yorku gotovo svi žele porazgovarati s prvim čovjekom svjetske organizacije. Tako je Ban Ki-moon imao više od 100 bilateralnih sastanaka u nekoliko dana, među kojima i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, piše Vjesnik.

O angažmanu Hrvatske u okviru Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon govori izuzetno povoljno. Ne propušta reći da je bilo vrlo uspješno i hrvatsko nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti, te da podržava inicijativu da hrvatski stručnjaci budu ubuduće još više zastupljeni u radu tijela UN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bez obzira na veličinu, svaka zemlja članica Ujedinjenih naroda može i treba dati doprinos. Cijenim aktivni doprinos Hrvatske UN-u, koji je daleko nadmašio njezinu veličinu. Hrvatski uspješan obrat od zemlje koja je primala do zemlje koja daje međunarodnu pomoć nevjerojatno je postignuće'', izjavio je Ban Ki-moon za Vjesnik.

Na pitanje novinara zadovoljava li hrvatsko uključivanje u mirovne misije UN-a, glavni tajnik UN-a poručio je da je hrvatski udio u svemu tome jako cijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve donedavno Hrvatska je dala doprinos MINURCAT-u. To je mali kontingent od 96 vojnika koji trenutno djeluje u sklopu UNDOF-a, kao i s vojnim promatračima i policijskim djelatnicima u drugim misijama. To pridonošenje UN-ovom mirotvorstvu jako je cijenjeno i nadam se da će podrška Hrvatske u UN-ovim misijama rasti još više u budućnosti'', istaknuo je za Vjesnik.

Prethodni članci:

arti-201010010083006 arti-201007260915006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo