PODIGNUTA OPTUŽNICA /

Bagerom srušio temelj kuće srpskih povratnika: tvrdi da za to ima opravdani razlog

Image
Foto: RTL

Zadranin se tereti da je Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje oštetio za vrijednost obavljenih radova u iznosu od 43.062,50 kuna, a također i oštetio Veselku M., te njenu obitelj obzirom da je RH zastala s gradnjom

12.1.2018.
10:28
RTL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 57-godišnjeg Dragana Č. iz Zadra kojom ga tereti za kazneno djela protiv imovine - oštećenjem tuđe stvari zbog rušenja temelja kuće u izgradnji u mjestu Crno koju je Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH gradio srpskim povratnicima, piše Zadarski.hr.

Dragan Č., inače obrtnik s prebivalištem u Švicarskoj, optužen je da je 6.ožujka 2017. godine unajmio građevinsku tvrtku koja je zatim, po njegovom nalogu, između 9 i 11 sati, u ulici Ive Mašine u Zadru bagerom uklonila i porušila temelje kuće u izgradnji za obitelj Veselke M

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadranin se tereti da je time Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje oštetio za vrijednost obavljenih radova u iznosu od 43.062,50 kuna, a također i oštetio Veselku M., te njenu obitelj obzirom da je RH zastala s gradnjom.

Uz izricanje posebne obaveze da Središnjem uredu za obnovu nadoknadi trošak u iznosu od 43.062,50 kuna, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru za 57-godišnjaka je predložilo kaznu zatvora od pet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarska policija kazneno ga je prijavila 28. ožujka 2017.godine, a on je prilikom prvog ispitivanja potvrdio da je unajmio bager i srušio izgrađeno na zamljištu kako bi ga doveo u prvobitno stanje.

Da je riječ o kompleksnijoj priči doznalo se nakon što je ispričao da je smatrao je da je u pravu i da je to njegovo jer je nekretninu, kako je rekao, prije 20 godina kupio od Petra Š., protiv kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Zadru i sud vode više postupaka upravo radi prodaje nekretnina mimo volje vlasnika jer je spomenuti ranije optužen za poslovanje s kućama srpskih vlasnika na području Zadarske županije, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo