kazneno prijavljen / Bacio ostatke iz kamina na obližnju livadu: Buknuo požar, neoprezni 68-godišnjak sada je u pritvoru

Image

Nije uvjerio da nema nikakve opasnosti, no u ostatcima je još uvijek tinjala vatra

21.7.2022.
11:12
VOYO logo

U Policijskoj postaji Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom osumnjičenim za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja."

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 19. srpnja u Suknovcima, nakon što je vatra izgorjela u njegovom vrtnom kaminu, neoprezno bacio ostatke od gorenja na obližnju susjednu površinu obraslu travom i niskom vegetacijom, a da se nije uvjerio da nema nikakve opasnosti, nakon čega je izbio požar kojeg su vatrogasci brzom reakcijom ugasili", izvjestila je drniška policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv muškarca je podignuta kazena prijava, a stavljen je i u pritvor.

"Pozivamo sve građane da u trenutnoj situaciji u slučaju korištenja vrtnih kamina dobro provjere jesu li iza sebe ostavili sigurno stanje jer i najmanji žar može izazvati požar. Također, ponavljamo da na našim internetskim stranicama svi mogu pronaći savjete kako smanjiti opasnost od nastanka požara na otvorenom: Smanjite-opasnost-od-pozara-na-otvorenom", upozorila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo