BAČIĆ TVRDI: / 'Već je bilo predviđeno nekoliko sučeljavanja, od kojih je Bernardić odustao i pobjegao. To mi je neshvatljivo''

Image
Foto: RTL

Bačić se osvrnuo i na svoj sukob s Predsjednikom

11.6.2020.
19:35
RTL
VOYO logo

Gostujući na RTL-u Danas potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić ponovio je tezu kako Davor Bernardić bježi od sučeljavanja, ali na pitanje hoće li doći do potvrđenog duela na RTL televiziji 29. lipnja u 20 sati samo je rekao "Još je dosta do 29. lipnja i vašeg sučeljavanja".

"Rekao bih da je već bilo predviđeno nekoliko sučeljavanja, od kojih je Bernardić odustao i pobjegao", rekao je i dodao kako mu je to nestvatljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni koji će birati Škoru, trebaju znati da će dati glas Bernardiću'

"Meni je to neshvatljivo, da četiri godine čekate parlamentarne izbore, očekujete sraz s političkom suparnikom, kad trebate izložiti programe, pa i napasti političkog suparnika, vi to izbjegavate. I već od dva sučeljavanja odustajete. Što se tiče vašeg sučeljavanja, premijer će biti na raspolaganju i vrlo rado će se sučeliti s Bernardićem. U tom smislu je neshvatljivo da vođa Restart koalicije nije u stanju doći, raspraviti i sučeliti svoje stavove.", kaže Bačić.

Odgovarajući što očekuje od Bernardića na sučeljavanju na RTL-u, na kojem je vođa oporbe potvrdio dolazak, ponovio je i tezu kako je glas za Škoru glas za Bernardića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalmetine afere nisu problem

"Čak i oni koji će birati Škoru, trebaju znati da će ustvari dati glas Bernardiću", rekao je Bačić koji ne odbacuje mogućnost dogovora sa Škorom nakon izbora. Govoreći o listama, rekao je kako je će sve službeno znati 13. lipnja, nakon sastanka s predsjednicima županijskih organizacija.

Tada će, odgovara, odlučiti i hoće li se na na listi u 9. izbornoj jedinici naći Božidar Kalmeta. Na pitanje hoće li on biti teret, obzirom na oslobođajuću, ali ne još uvijek pravomoćnu presudu, odgovara kratko: "On je za nas kandidat koji može na liste."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovića optužio da je u kampanji

Govoreći o sukobu s predsjednikom Republike, optužio ga je da se aktivirao u kampanji.

"Bilo bi dobro da predsjednik izađe iz ove kampanje. Očito su procijenili u Restart koaliciji da Bernardić nije dovoljno jak lider koji se može suprostaviti Plenkoviću pa se predsjednik stalno uvlači u kampanju i otvara svjetonazorske teme“, tvdi Bačić. I nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče tog slučaja, nas smo se dvojica oko toga sučelili u Saboru 2013., kad je njegova Vlada pokušala privatizirati ACI. Radi se o poklonu, koju smo svi mi zaslužni članovi Uprave, Nadzornog odbora i utemeljitelji dobili za 25. obljetnicu ACI-a. Nisam procjenjitelj satova niti urar, ali taj sat vrijedi puno manje no što je predsjednik rekao. Kasnije sam ga poklonio jer ni ne koristim satove", kaže Bačić.

'Za svakog ima mjesta'

Na pitanje o Milijanu Brkiću, s kojim je blisko surađivao, i što govori o HDZ-u to što kao poraženi u unutarstranačkim izborima na listi odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je članstvo HDZ-a na unutarstranačkim izborima, na kojima smo birali prvih šest dužnosnika stranke, tim pristupom jasno dali do znanja kojim putem i programom treba voditi HDZ. Mislim da smo na taj način...", kaže te dodaje:

"Za svakog ima mjesta. Otkad je Plenković predsjednik, svi su članovi jednako uvažavani, osim ako nije bilo određenih postupaka koji su činili štetu stranci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo