udar na plenkovića / Bačić: 'Zabrinjavajuće je da netko na tako perfidan, kriminalan način želi srušiti premijera i Vladu'

"Ne sumnjam na nikoga. Očekujem da se to istraži", kaže Bačić

23.10.2018.
19:15
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je najnovija saznanja o aferi SMS. 

Naime, istražitelji su u računalima glavnog aktera afera SMS Franje Varge pronašli lažirane dokumente kojima je premijera Andreja Plenkovića trebalo izravno optužiti za tešku korupciju, piše tjednik Nacional. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još traje sjednica Kluba zastupnika gdje se pripremamo za ovaj tjedan - zakon o državnom inspektoratu, zakon o udžbenicima i mirovinska reforma, to je za sada ne dnevnom redu", kazao je Bačić.

Na tvrdnju novinarke da je netko radio Plenkoviuću o glavi, Bačić kaže kako su ti navodi vrlo zabrinjavajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je točno ono što piše tjednik Nacional, onda bi to bilo vrlo zabrinjavajuće da je netko falsificiranim SMS-ovima pokušao grubo optužiti premijera, time iznuditi njegovu ostavku i vaninstitucionalno rušiti iznimno uspješnu Vladu. Očekujemo da institucije do kraja odrade svoj posao i da se utvrdi tko na takav način, perfidan, kriminalan način želi srušiti Vladu.

Upitan tko bi to mogao biti, Bačić kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To i mene interesira, a vjerujem i cijelu javnost. To je doista nečuveno da bi se na takav način omalovažilo rad Andreja Plenkovića."

"Ne sumnjam na nikoga. Očekujem da se to istraži. To je najmanje što možemo očekivati od tijela progona", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijan Brkić je vezan sa svim protagonistima. On danas nije došao na 

"Ja sam s Milijanom bio jučer na sastnaku, razgovarali smo sasvim normalno. Ispričao se što danas neće biti na sastanku. Doći će sutra u Sabor. Ne vidim ništa sporno što nije danas na sjednici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o čemu je s Brkićem u ponedjeljak razgovarao, Bačić kaža da su raspravljali o svim aktualnim političkim projektima.

Na pitanje je li bilo riječi o aferama: "Raspravljali smo o svemu. Ništa što dosada nisam s njim razgovarao. I on se zalaže da se ispitaju sve okolnosti o curenju informacija. Više puta smo spominjali afere, on želi da se sve istraži", kazao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike