Protiv istražnog povjerenstva /

Bačić: 'Ako se utvrdili da je afera Kum istinita, to mijenja Brkićevu situaciju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bačić je ponovio kako se ne može osnovati istražno povjerenstvo za aferu SMS

4.10.2018.
13:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić komentirao je aktualnu aferu SMS u koju je navodno upleten stranački kolega Milijan Brkić. 

Bačić je ponovio kako se ne može osnovati istražno povjerenstvo za aferu SMS, kao što je tražila oporba, zbog činjenice da je riječ o postupku oko kojeg se vodi sudski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić je dodao kako će i HDZ tražiti osnivanje istražnog povjerenstva zbog davnih navoda Slavka Linića protiv Zorana Milanovića u aferi o zloporabi sigurnosnih službi u koju je bio uključen brat Zorana Milanovića.

"Ja nisam rekao da sam protiv istražnog povjerenstva koje će progovoriti i pokušati istražiti okolnosti oko curenja infromacija i zlouporabe tajnih službi, ja sam rekao da nije moguće osigurati istražno povjerenstvo za neki postupak oko kojeg se vodi sudski postupak. Mi nemamo problema s istražnim povjerenstvom, ali taj uradak iz oporbe još nije došao do nas. Ako je on temeljen na medijskim napisima, insinuacijama, pretpostavkama, onda mi očekujemo da obuhvati malo šire informacije", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako to ne znači da je nužno potrebno u Saboru provoditi istrage, te kako je to posao državnih institucja. "Povjerenstva dosad nisu postigla nikakve uspjehe, osim promocije pojedinih političara", rekao je Bačić. 

Kazao je da bi, ako postoji potreba da se definiraju i utvrde okolnosti oko eventualnog curenja informacija i zloporabe sigurnosnoga sustava, bilo dobro da se obuhvati cjelokupno razdoblje. Upitan vjeruje li Milijanu Brkiću, koji kaže da su sve samo dezinformacije, Bačić je rekao da nije važno što on misli ili kome vjeruje ili ne vjeruje.

"Uteg stranci, zlouporaba ili loš rad bilo kojeg njenog dužnosnika, krivi rad, da je to slučaj s Brkićem i da se to događa, bilo bi to rečeno. Ako bi se utvrdilo da su to istine, to u svakom slučaju mijenja njegovu situaciju. Kad bi se pokazale točnima ove optužbe koje se javljaju u medijima, to u značajnoj mjeri mijenja njegovu poziciju", rekao je Bačić.

Kometirao je i odlazak Marije Puh sa svih funkcija u HNS-u i prelazak u redove Milana Bandića. "Ja sam s njom razgovor obavio još prije, ona je rekla da će ostati uz vladajuće i da će podržavati rad Vlade", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo