Braniteljski nogometni klub? / Misterij na granici: Autobus pun putnika ušao je u Hrvatsku bez ikakve kontrole?

Policija navodi kako interna kontrola provjerava što se točno dogodilo na graničnom prijelazu

28.7.2018.
19:23
VOYO logo

Je li autobus pun, još uvijek nepoznatih, putnika ušao iz Bosne i Hrecegovine u Hrvatsku bez provjere ijednog čovjeka i njihovih dokumenata? Ako se to dogodilo, ozbiljno je poljuljan status Hrvatske uoči ulaska u Schengensku uniju.

A novinari imaju upravo te informacije. Da se nešto uistinu i dogodilo dokazuje unutarnja kontrola policije koja je poslana na granični prijelaz Stara Gradiška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija bi mogla izgledati ovako: Autobus pun putnika, ulazi iz Bosne u Hrvatsku bez ikakve kontrole. Nema pregleda dokumenata, nema skeniranja. Novinar Drago Hedl, koji je došao do te informacije I sam je zatečen – kako je to moguće?

“Po onim spoznajama koje ja imam, autobus sa putnicima iz Bosne i Hercegovine je krajem svibnja  ušao preko graničnoga prijelaza stara gradiška u Hrvatsku, bez ikakve kontrole putnika. To je potpuno neuobičajena praksa jer Hrvatska je u EU, ali Bosna nije I pravila važe za sve zemlje izvan unije da se pregledaju temeljito putnici koji ulaze u Hrvatsku,” kaže Drago Hedl, novinar Telegrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ovog slučaja, mještani slavonskog Broda govore, itekako su se obavljale provjere.

“Provjeravaju se dokumenti. Osobne iskaznice ali to ide jako jako teško, ja ne znam što je problem. I što je razlog tolikog zadržavanja putnika,” kažu neki od građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naše upite, je li autobus zaista ušao u Hrvatsku bez provjere, policija odgovara da je upoznata s tom informacijom i da interna kontrola provjerava što se dogodilo na tom graničnom prijelazu.

Neslužbeno doznajemo da je u autobusu bio braniteljski nogometni klub iz Požege koji su u Bosni igrali utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Poznato je da su po Ustavu Hrvatske svi građani jednaki. Prema tome za sve vrijedi isto, bili oni policajci, branitelji ili netko treći. Dakle, normalno je da policija utvrdi tko je ušao u zemlju, bez obzira o kome se radi, da skenira njihove dokumente jer to je procedura za sve koji ulaze u zemlju. Ne vidim zašto bi to bio izuzetak za neke druge osobe,” kaže Drago Hedl.

Izuzetaka ne smije biti, pa makar se – čekalo satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo