Interveniralo osiguranje / Austrijski novinar silom htio na sastanak kod Predsjednice: 'Ovo je policijska država!'

Austrijski novinar Kronenzeitunga silom je pokušao ući u prostoriju u kojoj su privatan razgovor vodili lideri dvaju država

11.9.2018.
11:17
VOYO logo

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u utorak u prijepodnevnim satima počeo je hrvatsko-austrijski gospodarski forum, tijekom kojeg je zabilježen manji incident. 

Naime, austrijski novinar Kronenzeitunga silom je pokušao ući u prostoriju u kojoj su privatan razgovor vodili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, radi se o Kurtu Seinitzu, novinaru austrijskog Kronenzeitunga koji prati teme vezane uz austrijskog kancelara Sebastiana Kurza i austrijsku unutarnju i vanjsku politiku. 

Kad su mu okupljeni pokušali zapriječiti prolaz, Austrijanac je počeo negodovati i vikati kako je Hrvatska 'policijska država', nakon čega ga je osiguranje moralo spriječiti uz primjenu sile.

Kako doznajemo, novinar je mislio kako se samo njemu ne dopušta ulazak u prostoriju pošto je prethodno vidio službenog fotografa HGK kako ulazi u prostoriju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje vidjeti hoće li za spomenutog novinara biti sankcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo