RAPSODIJA U CRVENOM / Aston Martin uz savršeni talijanski dizajn

Image
Foto: autozona.hr

Aston Martin Vanquish Zagato Concept posljednji je u nizu zajedničkih uradaka nastalih u suradnji britanskog proizvođača i slavnog talijanskog dizajnerskog studija Zagato.

20.5.2016.
16:00
autozona.hr
VOYO logo

Ova najnovija zajednička kreacija Aston Martina i talijanske dizajnerske kuće Zagato predstavljena je dan prije službenog debija na Villa d’Este concours d’elegance u Italiji, piše Autozona.hr.

Zasnovan na najvećem kućnom GT modelu, Vanquish Zagato Concept razvijen je u Astonovom sjedištu u Gaydonu, a za dizajn su bili zaduženi kućni tim koji predvodi Marek Reihman i Zagatov tim u Milanu koji predvodi Andrea Zagato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba reći da je partnerstvo Aston Martina i talijanske dizajnerske kuće započelo je još 1960. modelom DB4 GT Zagato, a novi model dizajnerske smjernice vuče od nedavnih posebnih izdanja Aston Martina poput Vulcana One-77 i novog DB11.

Raniji su se koncepti nastali iz suradnje Aston Martina i Zagata često pretvarali u cestovne automobile u ograničenim serijama. V12 Zagato iz 2011. čak se utrkivao na Nurburgringu, ali izvori u Gaydonu ne žele ništa reći o sudbini ovog koncepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovoj talijanskoj rapsodiji u crvenom pročitajte na AUTOZONA.HR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo