novi propisi / Apel varaždinskih ugostitelja: Nemojte skraćivati radno vrijeme objekata

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Nakon najave iz Grada Varaždina kako će se mijenjati radna vremena ugostiteljskih objekata u gradu Varaždinu, o čemu bi trebalo odluku donijeti Gradsko vijeće, javili su nam se i varaždinski ugostitelji, koji se ne slažu s novim radnim vremenima.

24.2.2016.
14:47
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Na službenim stranicama Grada Varaždina objavljen je Prijedlog odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području grada Varaždina, a iz Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždina su s tim nezadovoljni, ponajviše člankom 3, u kojem stoji da ugostiteljski objekti iz skupina 'Restorani' i 'Barovi' (kavane, caffe barovi, buffeti, krčme, konobe i kleti) mogu raditi svaki dan od 06 do 24 sata, a ne do 2 sata nakon ponoći, kako je to bilo do sad.

"Slažemo se sa svim člancima u Prijedlogu osim dijela koji se odnosi na radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Ne vidimo smisao u skraćivanju radnog vremena. Prema ovom Prijedlogu, ukoliko bismo željeli raditi dulje od navedenog u Prijedlogu, morali bismo za svaki petak i subotu slati zahtjev Gradu za produljenjem radnog vremena, što je suludo, a da ne govorimo i skupo. Naime, uz svaki zahtjev potrebno je platiti i biljeg u iznosu od 70 kuna. Iako bi se na taj način sakupilo dosta novca u gradsku blagajnu, cijeli postupak bi se mogao pretvoriti u noćnu moru, uzevši u obzir broj ugostitelja koji bi svakog tjedna podnosili zahtjeve", započeli su iz Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo