STRAŠNO... / Prkačin nastavio s divljanjem, ovaj put izvrijeđao je Uršku Raukar: 'Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu...'

Image
Foto: Screenshot: YouTube/Internet TV Hrvatskog sabora

Nakon što je Ante Prkačin zastupnicu Uršu Raukar Gamulin nazvao nakazom, Željko Reiner je oboma udijelio opomene

6.7.2022.
17:27
Screenshot: YouTube/Internet TV Hrvatskog sabora
VOYO logo

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Ante Prkačin proteklih je dana vrlo aktivan, ali ne na pozitivan način. Nakon što je prošloga tjedna SDP-ovu sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček izvrijeđao poručivši joj da je "debeljuškasta i masna", u srijedu je "na piku" imao zastupnicu Zeleno-lijeve koalicije, Uršu Raukar Gamulin.

Image
'ČASTIO' PRED KAMERAMA /

Zastupnik Domovinskog pokreta izvrijeđao SDP-ovku, nazvao je 'masnom i debelom': Vitez Reiner mu zahvalio

Image
'ČASTIO' PRED KAMERAMA /

Zastupnik Domovinskog pokreta izvrijeđao SDP-ovku, nazvao je 'masnom i debelom': Vitez Reiner mu zahvalio

Ona je u svom slobodnom govoru iskazala nezadovoljstvo time što se izbjeglice iz Ukrajine tretiraju drugačije od onih iz Afganistana, Sirije i drugih krajeva svijeta. Prkačin se na to osvrnuo ustvrdivši da je "gospođa Urša Raukar, meni inače simpatična zastupnica", a potom je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli", govorio je Prkačin, na što mu je Raukar sa svog mjesta dobacila: "Sram te bilo!".

Prkačina je to razbjesnilo. "Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu", zagrmio je s govornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Sabora, Željko Reiner, ovoga je puta reagirao opomenuvši Prkačina zbog vulgarnog govora, ali i Raukar zbog dobacivanja sa svog mjesta, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega pet-šest dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu R.G. nazvao nakazom", komentirala je ovaj incident na Twitteru zastupnica Centra, Dalija Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo