Ante Gotovina ovoga ljeta na slobodi?

Tužiteljstvo i obrana na suđenju Gotovini, Čermaku i Markaču će u svibnju, najdalje u lipnju, iznijeti zaključne riječi.

3.5.2010.
11:34
VOYO logo

Približava se kraj suđenja generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku.

Obrana i tužiteljstvo će u svibnju, najdalje u lipnju, kako kažu neslužbeni izvori, iznijeti svoje zaključne riječi u nekoliko dana, a onda bi trebala biti donesena konačna odluka, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda se do dogodi do kraja srpnja, jer u kolovozu Haški sud ima stanku.

U postupku su pregledane tisuće dokumenata, ispitani brojni svjedoci, a Gotovinini odvjetnici Luka Mišetić, Gregory Kehoe i Payam Akhavan uvjereni su da će njihov klijent biti možda i već tijekom ljeta slobodan čovjek, posebice nakon svjedočenja nekadašnjega generala JNA Mile Mrkšića, koji je doveo u sumnju tvrdnju tužitelja o prekomjernome granatiranju Knina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da treba uzeti u obzir i mogućnost da Tužiteljstvo, ako Gotovina bude oslobođen, uloži žalbu i prolongira postupak. No, ako u Tužiteljstvu vide da nema osnova za obraćanje Žalbenom vijeću, možda i ne bude daljnjih odugovlačenja.

Takve i slične informacije Tužiteljstvo ne želi komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Sudu se ističe da se mediji previše zalijeću: "Ovako se stvara atmosfera da se Gotovinu mora osloboditi i da je to izvjestan tijek događanja, a što će biti ako ga se proglasi krivim? Atmosfera se nepotrebno polarizira i bavite se 'gatanjem' umjesto da se pusti Sud da radi svoj posao. Mediji u regiji bi trebali biti uravnoteženiji", piše Slobodna Dalmacija.

Prethodni članci:

arti-201004300072006 arti-201003100522006 arti-201002190331006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo