sdp ne želi požurivati / Anka Mrak Taritaš za Direkt: 'Imam hrabrosti! Želim biti prvo lice promjene'

'Meni bi podrška SDP-a bila dobrodošla i veselila bi me. Ali, idemo odraditi sve što moramo odraditi', kaže kandidatkinja za gradonačelnicu

16.2.2017.
22:31
VOYO logo

Ništa od obnove fasada u Zagrebu, bar za sada. Naime, nakon žučne rasprave među zastupnicima Gradske skupštine odlučeno je da se ta točka skine s dnevnog reda. Gradonačelnik Milan Bandić kaže da je interes velik, do danas je stiglo više od 1.100 zahtjeva, a očekuje da će se prijaviti 70.000 stanova.

Image
bitka za zagreb /

Nakon gostovanja Rajka Ostojića u Direktu jasno je da će SDP podržati Anku Mrak Taritaš

Image
bitka za zagreb /

Nakon gostovanja Rajka Ostojića u Direktu jasno je da će SDP podržati Anku Mrak Taritaš

Gradonačelnik je od sufinanciranja obnove fasada za koje bi tijekom slijedeće četiri godine trebalo osigurati više od 350 milijuna kuna, morao odustati jer su mu podršku uskratatili i zastupnici HDZ-a koji traže doradu odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će na kraju u Zagrebu farbati fasade postaje sve neizvjesnije jer je potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić sinoć u Direktu dao do znanja da će SDP kao kandidata za zagrebačkog gradončelnika podržati HNS-ovu Anku Mrak Taritaš. Time utrka za gradonačelnika ulazi u novu fazu obzirom da SDP u Zagrebu ima značajnu logistiku koja može podržati kampanju, a sprječava se i rasipanje biračkog tijela.

Stoga smo u Direktu ugostili Anku Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je vaš prvi komentar, jeste sinoć otvorili šampanjac kad ste čuli da će SDP stati iza vas?

"Ne, idemo korak po korak. Idemo vidjeti što će se stvarno dogoditi. Meni bi podrška SDP-a bila dobrodošla i veselila bi me. Ali, idemo odraditi sve što moramo odraditi. Ja sam sigurna da će SDP donijeti najbolju moguću odluku za građane Zagreba, vjerujem u njihovu odgovornost. Ali, neka SDP donese svoje odluke i ne treba ih požurivati. Odluka će biti vrlo brzo. Do kraja ovog mjeseca ili početkom ožujka će donijeti odluku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je očito odlučio stati iza Vas jer nemaju svog jakog kandidata, ista je situacija i u HDZ-u i oni ne znaju koga bi istaknuli, je li moguće da po istoj logici i HDZ stane iza vas?

"HDZ je onaj koji je sada na vlasti u Zagrebu. Ako želimo promjene, onda to nije sigurno HDZ. Ali, ja bih Vas pitala, bilo je dosta po mrežema objava da ćete Vi biti kandidat pa me zanima jeste li u borbi?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objede i laži, ne treba vjerovati nekim medijima.

Švaljek ima isto dobru reputaciju kod jednog dijela birača, ima li kakva mogućnost da se i s njom dogovorite, jeste li već razgovarali ? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi dogovori su mogući. Nismo razgovarale otkako je kampanja počela. Ovdje treba biti zdrave pameti, ne biti euforičan. Do izbora je dosta vremena".

S druge strane Milan Bandić je za ovih 15 godina u gradu razvio logistiku kakvu nema ni HDZ ni SDP, od financijera do ljudi na terenu, kako to mislite pobijediti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se pobijediti ako pokažete kakvi jeste, da odradite kampanju kako treba, da pokažete da ste drugačije, da ste spremni donijeti promjenu Zagrebu, da Zagreb treba javno i transparentno upravljanje gradom".

Ako pobijedite, kako mislite pokidati golemu interesno financijsku mrežu koja se razvila u u gradu, o tome nešto govore i 4 optužnice protiv gradonačelnika, tu se vrte deseci milijuna kuna i vrlo ozbiljni igrači imate li se vi hrabrosti s tim uhvatiti u koštac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam hrabrosti i želim imati hrabrosti. Možda sam nekad malo i naivna, ali želim takva biti i želim vjerovati da u Zagrebu imamo svjetlu budućnost i želim biti prvo lice te promjene. Ne bojim se. Spremni smo za promjene".

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo