poljski predsjednik u zagrebu /

Andrzej Duda: 'Kolinda Grabar Kitarović je zaslužna za dolazak Trumpa'

Image
Foto: AP

'Dok smo šetali NATO hodnicima pozvala sam Trumpa da dođe u Hrvatsku i on je pokazao veliko zanimanje', rekla je Kolinda Grabar Kitarović

13.6.2017.
12:53
AP
VOYO logo

Poljski predsjednik Andrzej Duda u službenom je posjetu Hrvatskoj. Sastao se i s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Donald Trump stiže na summit Inicijative koju snažno podupire naša predsjednica

"Odnosi zemalja su izvrsni, ali bi mogli biti bolji pogotovo u smislu investicija i ekonomije. Potencijal za povezivanje LNG terminala sa onim u Poljskoj ali i Luke Rijeka s Poljskom svakako će doprinijeti neovisnosti naših država. Slijedi nam inicijativa 3 mora gdje ćemo se susresti i sa Trumpom. Definitivno bismo pozdravili više ulaganja iz Poljske. Hrvatska i Poljska su članice NATO saveza tu stojimo zajedno i dijelimo istu zabrinutost kada je u pitanju sigurnost u regiji i šire", poručila je hrvatska predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije prvi put da sam tu. Bio sam i u Dubrovniku i za 3 tjedna ćemo organizirati sastanak 3 mora. Bit će to u Varšavi jer očekujemo važnog gosta Donalda Trumpa. Gospođo Predsjednice, to je naš zajednički uspjeh. Ali vaš je veliki uspjeh i vaša zasluga i mogu vam čestitati te zahvaliti na tome sto smo to uspjeli. Promjeniili smo lokaciju 3 mora sastanka zbog sigurnosnih razloga. Nadamo se da više neće biti situacija kao sto je bio Brexit.Treba nam više demokracije jer po mom mišljenju državni parlamenti moraju rasti i moraju imati utjecaj na europske politike", rekao je poljski predsjednik.

"Očekujem da će dolazak pred sjednica SAD-a potvrditi partnerstvo te zemlje. Očekujem gospodarske efekte u smislu B2B i snažnije suradnje s SAD-om", kazala je Grabar Kitarović.

"To je investicijska perspektiva za ovaj dio Europe. Energetika je tu iznimno bitna. O mogućnostima ukapljenog plina.To je i pitanje sigurnosti. To je dokaz da Trump cijeni sve što se događa u ovom dijelu Europe", komentirao je Duda dolazak Donalda Trumpa.

"Dok smo šetali NATO hodnicima pozvala sam Trumpa da dođe u Hrvatsku i on je pokazao veliko zanimanje. Rusiju ne smatramo neprijateljem i sve što NATO radi je u službi odvraćanja. To ne treba shvati kao čin agresije", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo