POTVRDILI IZ VLADE / Plenković smijenio ministra Davora Filipovića! Odlazi i Jurica Lovrinčević

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je u javnosti odjeknula afera u kojoj su se pojavile snimke na Lovrinčević navodno rekteri novinara te traži da mu se vrati polovica od budžeta namijenjenih za oglašavanje, iz inozemstva se javio i sam Lovrinčević te demantirao navode

12.12.2023.
14:46
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Doznajemo da je premijer Andrej Plenković razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Tako i Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je u međuvremenu USKOK objavio kako su pokrenuli izvide u ovom slučaju.

Image
'NOVAC MI NE NEDOSTAJE' /

Lovrinčević u vrtlogu optužbi na račun kontroverzne snimke: 'Lažu, nikad nisam uzeo proviziju, mito, kuvertu'

Image
'NOVAC MI NE NEDOSTAJE' /

Lovrinčević u vrtlogu optužbi na račun kontroverzne snimke: 'Lažu, nikad nisam uzeo proviziju, mito, kuvertu'

"Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrđujemo provođenje izvida u predmetnom slučaju. USKOK će nakon pribavljanja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavijestiti javnost o daljnjem postupanju", objavili su iz USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je smjena potvrđena i iz Vlade. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra. Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je kako posjeduje snimke na kojima navodno Lovrinčević od novinara traži da se od 200.000 eura, namijenjenih za oglašavnje u medijima pola tog novca vrati osobno njemu.

Podsjetimo, Lovrinčević se osvrnuo na dašanja događanja te na svom Linkdinu objavio: "Kako trenutno nisam u Hrvatskoj, a vezano uz medijske objave, u nastavku je moja reakcija: Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, 'kuvertu', 'kickback' ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže. Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno - novca mi uistinu ne nedostaje. Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja. Ono za što me se optužuje u suprotnosti je s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju. Ovo nije prvi udar da bi me se diskreditiralo i maknulo s puta. Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran. I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi - na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desetinama i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija uskoro...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike