'MILANOVIĆ DIRIGIRA' /

Plenković: 'Ako bude ovaj Hajdaš-pajdaš, bit će to strikan i netjak – serija dva. Ista stvar kao Grbin'

Na pitanje o Bartulici, rekao je kako je skeč bio promašen. Rekao je kako DP traži ispriku i on to razumije te da HDZ-ovcima to ne bi palo na pamet

12.6.2024.
14:30
VOYO logo

Nakon aktualca u Saboru na kojem je iskrilo na sve strane, premijer Andrej Plenković najavio je obraćanje. Rekao je kako nikad nije dobio manje pitanja.

"Počela je još jedna sjednica Sabora. Osjete se dojmovi. Odradili smo na korektan način. Odradili smo to na malo čvršći način. Tako smo i rekli, tko bude pitao neprimjerno, dobit će takav odgovor. Poslali smo poruku onoga što želimo raditi u mandatu", rekao je premijer. Iskoristit će vrijeme do ljetne pauze da uštimaju orkestar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o Bartulici, rekao je kako je skeč bio promašen.

"Nema dileme i ne čudi me da su čelnici DP-a čvrsto reagirali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako DP traži ispriku i on to razumije te da HDZ-ovcima to ne bi palo na pamet.

"On je sad miran pet godina i ne gleda to sa stranačkog aspekta. Ne bih ni ja bio miran da je to netko napravio. Ne možete se praviti da se to nije dogodilo”, kaže. Ne zna detalje, ali “sve skupa nije dobro”, kaže Plenković. Dodaje i da to nema veze s koalicijom.

Rekao je da ne zna detalje s kim se druži Bartulica. HDZ je na EU izbore išao samostalno.

"Ne možemo baš sve zalijepiti HDZ-u". rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o pitanjima oporbe kaže da je to “mahom prepisivanje ideja, teza, stavova nekih drugih ljudi”, kaže Plenković. Osvrnuo se i na autobus koji mu je Miro Bulj uručio u Saboru. “Da nije ovako razbijen, možda bih ga mogao dati mom Ivanu da se poigra, ovako, mislim da bi se porezao", rekao je.

Plenković je odgovorao i na pitanja o Petrokemiji. "To je velika kompanija, nisu došli iz nekog podruma, investirali su. Imali smo užasne probleme sve ove godine. Ako je ideja bila da dođe netko tko će njome upravljati na dobar način, onda je to ok. Ako je udjel ovakav ili onakav… Mislim da će se to sve riješiti s njima, da su razgovori bili dobri. Bitno je da radi, bilo je situacija kad Petrokemija nije radila", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako su se novi ministri snašli na Aktualcu, Plenković kaže kako misli da su se dobro snašli.

Premijer se dotakao Milanovića.

"Da vama netko kaže da ste udbaški izrod pola sata prije izborne šutnje, išli biste na kavu? On je sramota za hrvatsku političku kulturu i to što su svi ušutili i polako prelaze preko toga… To ne ide tako, to može funkcionirati samo u glavama aktivista, agitatora, pristranih ljudi u medijskom prostoru koji je groteska. Ja sam navikao, ali neću dopustiti da to bude normalno. Reakcija javnosti truba, ništa, nula. Sigurno da nismo to zaboravili, s moje strane i strane bilo koga normalnoga i razumnoga", rekao je premijer.

"Poštujem građane i vjerujem da su mudri i pametni i da će birati dobro", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i saborskog zastupnika Josipa Jurčevića rekavši da je prevario DP, da lupeta i da ćemo sad morati četiri godine gledati u Saboru.

"Smiješno. Vidjeli smo danas, više ne znaju što bi. To je tako, ovo je sad jedan mali blues za opoziciju nakon dva teška poraza. Vidjet ćemo kako će se konsolidirati. Što se tiče SDP-a, ako bude ovaj Hajdaš, pajdaš, bit će to strikan i netjak – serija dva, to je ista stvar kao Grbin, to je sve od Milanovića dirigirano, Moram sad, kad nije bilo špirita na Aktualcu da malo nešto gricnemo. Ali, dobro, to je do njih, meni je svejedno”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sabor, nakon dvotjedne stanke zbog izbora za Europski parlament, danas je nastavio rad aktualnim prijepodnevom na kojem su članovima Vlade zastupnici postavljali pitanja.

Gordan Jandroković čestitao je na početku svim kolegama i kolegicama koji su dobro prošli na EU izborima. U ime Sabora iskazao je sućut muškarcu koji je jučer podlegao ozljedama nakon samozapaljenja na Markovu trgu.

Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo