PLENKOVIĆ O UBOJSTVU U ZAGREBU / 'Takve situacije su strašne. Pokušat ćemo to spriječiti velikom reformom sustava socijalne skrbi'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Plenković je istaknuo da će se ovakve situacije pokušati spriječiti 'velikom reformom sustava socijalne skrbi' te je najavio 'nekoliko zakona koji će ići u javno savjetovanje'

27.9.2021.
19:44
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, a predsjednik te stranke Andrej Plenković nakon sjednice je dao izjavu za medije.

Na početku je govorio o međunarodnom položaju Hrvatske te poručio da je "Hrvatska sigurna zemlja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bitno nam je da se odnosi sa srpskom manjinom rješavaju u Hrvatskoj. Što se tiče prijetnji terorizmom i hakerskih napada, to je globalni problem, moramo jačati sigurnosno obavještajni sustav”, dodao je.

Image
ŠTO RADI SOA /

Izvješće otkriva što prijeti Hrvatskoj: Velikosrpski ekstremizam, džihadisti, Rusi i kriminalci

Image
ŠTO RADI SOA /

Izvješće otkriva što prijeti Hrvatskoj: Velikosrpski ekstremizam, džihadisti, Rusi i kriminalci

Osvrnuo se i na situaciju na Kosovu i ultimatuma srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Plenković je pozvao na "zdrav razum", "šaljemo poruke smirivanja tenzija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O turističkoj sezoni: 'Velik je to poticaj...'

Komentirao je potom ovogodišnju turističku sezonu. "Napravili smo maksimalne napore. Prema dostupnim podacima na 90% smo fiskalizacije što se tiče djelatnosti u turizmu u odnosu na rujan 2019. Ne znamo gdje ćemo biti s ukupnim prihodima.

No, prihodi od turizma će biti veći po gostu koji je došao u Hrvatsku. Osjetilo se da je potrošnja bila veća. Mislim da je to velik poticaj gospodarskom oporavku i da ćemo iduću sezonu imati dobre rezultate", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tragediji u Zagrebu

Plenković je potom komentirao stravičan zločin koji se ovog vikenda dogodio u Zagrebu.

“Izražavam osudu najtežeg zločina koji se dogodio u Zagrebu gdje je ubijeno troje djece, izražavamo sućut. To su iznimke, takve situacije su strašne. Nije bilo intervencija centara i drugih institucija jer nije bilo ni signala da bi se nešto događalo. Ispitat ćemo sad što se zaista sve dogodilo, strašan je slučaj", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da će se ovakve situacije pokušati spriječiti "velikom reformom sustava socijalne skrbi" koju je ujedno i najavio, kao i "nekoliko zakona koji će ići u javno savjetovanje".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo