PRIJE SJEDNICE VLADE /

Ministar Fuchs se pohvalio da će 96 posto djece imati mjesto u vrtićima do 2030. godine

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Dodao je da je oko 45 milijuna eura na raspolaganju za treću fazu nadogradnje i izgradnje novih vrtićkih kapaciteta

29.5.2024.
9:38
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić održali su konferenciju za novinare u povodu objave tri poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih za dodatno povećanje vrtićkih kapaciteta, prelazak osnovnih škola u jednu smjenu i izgradnju sportskih dvorana te povećanje kapaciteta u gimnazijama.

Ministar znanosti obrazovanja i mladih Radovan Fuchs rekao je kako Vlada pokazuje spremnost na promjene te je najavio kako će 96 posto djece 2030. godine imati mjesto u vrtićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnje predstavljanje ovih poziva predstavlja krunu napora Vlade Andreja Plenkovića u proteklim mandatima i novom mandatu, a to je najveće ulaganje u odgoj i obrazovanje u povijesti RH, od osnutka do danas, čime Vlada pokazuje predanost promjenama u odgoju i obrazovanju".

Dodao je da je oko 45 milijuna eura na raspolaganju za treću fazu nadogradnje i izgradnje novih vrtićkih kapaciteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 2019. do 2026. imat ćemo 44.538 novih mjesta u dječjim vrtićima i to je ogromno povećanje koje se dosad u Hrvatskoj dosad nije događalo", pohvalio se. Vlada očekuje da će škole prijeći na jednosmjenski rad u školskoj godini 2027/2028.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike