POGORŠALO MU SE STANJE /

Tužne vijesti iz zagrebačkog ZOO-a: Zaposlenici se opraštaju od lava Lea

Image
Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba

Leo je bolovao od neoperabilnog planocelularnog karcinoma u desnoj donjoj čeljusti. Bolest mu je dijagnosticirana u listopadu prošle godine i od tada je bio na svakodnevnoj terapiji

9.9.2024.
10:37
Zoološki vrt Grada Zagreba
VOYO logo

Tužne vijesti stižu iz Zoološkog vrta u Zagrebu. Lav Leo (18) je imao tešku bolest te je morao biti eutanaziran. U posljednja dva tjedna njegovo se stanje izrazito pogoršalo zbog bolesti, te je odlučeno da ga se eutanazira kako bi mu se spriječile daljnje patnje, poručuju iz ZOO-a.

"Nažalost, ovaj put s vama dijelimo tužnu vijest! Opraštamo se od Lea, osamnaestogodišnjeg lava koji je u Zoološkom vrtu Grada Zagreba živio posljednjih deset godina. Leo je bolovao od neoperabilnog planocelularnog karcinoma u desnoj donjoj čeljusti. Bolest mu je dijagnosticirana u listopadu prošle godine i od tada je bio na svakodnevnoj terapiji. Naši veterinari, zoolozi i timaritelji posvećivali su mu veliku pozornost. U posljednja dva tjedna njegovo se stanje izrazito pogoršalo, te je odlučeno da ga se eutanazira kako bi mu se spriječile daljnje patnje. Uz Lea su izuzetno vezani naši djelatnici i posjetitelji, pa nas je ovaj događaj jako pogodio. Leo je od dolaska u Zagreb iz Zoološkog vrta Palić kraj Subotice životni prostor dijelio s godinu dana starijim lavicama Ayanom i Nyotom. Te su sestre u Hrvatsku stigle iz Zoološkog vrta Artis u Amsterdamu. Leo i Nyota postali su roditelji 2016. godine. Njihov sin Tuma odselio se u zoološki vrt u Tuzli, a kći Uzuri je ostala živjeti s roditeljima i tetom. Iako se Leo deset mjeseci borio s teškom bolešću, većinu tog vremena proveo je u društvu voljenih lavica", stoji u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo