26 IH JE BILO U KONKURENCIJI / Analiziralo se nekoliko kriterija: Ovo su najuspješnije bolnice u Hrvatskoj

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Slijede KBC Sestre Milosrdnice, Opća županijska bolnica Vukovar...

12.11.2018.
16:37
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi provela je kontrolu i vrednovanje kvalitete i uspješnosti rada u 26 hrvatskih bolnica te napravila rang ljestvicu najuspješnijih bolnica u Hrvatskoj.

Najuspješnije bolnice rangirane su na temelju toga koliko se operacija sive mrene, krajnika, vaginalne kiretaže i artroskopije koljena obavlja u dnevnoj kirurgiji te duljine boravka u bolnici nakon carskog reza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrh ljestvice najuspješnijih bolnica nalazi se KBC Rijeka. Slijede KBC Sestre Milosrdnice, Opća županijska bolnica Vukovar i Bolnica hrvatskih veterana, Županijska bolnica Čakovec i KBC Sveti duh.

Image
Foto: http://www.aaz.hr

Analizirali su se i pojedini kriteriji za tri konkretne dijagnoze.Tri dijagnoze koje je Agencija analizirala su akutni infarkt miokarda, moždani udar i antimikrobna profilaksa u kolorektalnoj kirurgiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akutni infarkt miokarda (osnosno srčani udar) najbolje se liječi na Rebru, KBC-u Split i Županijskoj bolnici Čakovec.

Image
Foto: http://www.aaz.hr

Moždani udar u šibenskoj bolnici najbolje se liječi u Općoj bolnici šibensko-kninske županije, KBC-u Sestara Milosrdnica i Čakovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: http://www.aaz.hr

Antimikrobna profilaksa najbolje se liječi u Dubrovniku, Općoj županijskoj bolnici Vukovar i čakovečkoj bolnici.

Image
Foto: http://www.aaz.hr

Riječka bolnica ima najveći broj darivatelja organa u Hrvatskoj

Riječka bolnice može se pohvaliti još jednom titulom. U prvih deset mjeseci u ovoj godini Klinički bolnički centra Rijeka bilježi najveći broj darivatelja organa među 15 bolničkih ustanova koje sudjeluju u provedbi donorskog programa u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U riječkoj je bolnici od početka siječnja pa do listopada ove godine bilo 23 darivatelja organa, dok je u 2017. godini bilo njih 20.

U Ministarstvu zdravstva ističu kako su značajan napredak na ovom području u odnosu na prošlu godinu ostvarile Opća bolnica Zadar, Opća bolnca Koprivnica, Opća bolnica Varaždin, Klinička bolnica Dubrava i Klinički bolnički centar Osijek. Značajan broj darivatelja i dalje bilježe klinički bolnički centri Sestre milosrdnice, Zagreb i Split, javlja Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DLI5 Izvjesce Rangiranje Bolnica Prema Uspjesnosti by Vesna Gubo on Scribd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo