ANALIZA STRUČNJAKA: / Borba na društvenim mrežama odvija se i udarcima ispod pojasa

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Političari su shvatili da su i društvene mreže jako oružje u predizbornoj kampanji pa se rat za glasače odvija i na njima. Ni ondje ne nedostaje udaraca ispod pojasa.

21.10.2015.
7:43
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Stručnjakinja za komunikacije Milica Vučković smatra kako su upravo društvene mreže na scenu vratile bivšu premijerku, a današnju saborsku zastupnicu Jadranku Kosor. No, tvrdi da ne koriste svi taj potencijal kao ona, piše HRT.

Image
JACA URNEBESNA NA TWITTERU: /

"A zašto ja nemam puškicu?"

Image
JACA URNEBESNA NA TWITTERU: /

"A zašto ja nemam puškicu?"

Tako primjerice dvije najveće stranke online alate koriste kao mjesto na kojem će veličati sebe ili napadati druge u predizbornoj kampanji. Najprije su SDP-ovci izvukli lapsus Tomislava Karamarka u emisiji "Javna stvar". Pa je domoljubna koalicija brzo odgovorila montažom Milanovićeva govora i turbofolk pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvredljivi crteži i fotografije na privatnom profilu glasnogovornika

Glasnogovornica SDP-a Danica Juričić Spasović, pak, primjer je onoga što u kampanji ne bi trebalo činiti jer je na svom privatnom profilu dijelila uvredljive fotografije i crteže. Njena stranka, uz Most, a tek potom Živi zid i HDZ u rujnu su bili najaktivniji u internetskoj kampanji. Štoviše, SDP i Živi zid mreže koriste i za dvosmjernu komunikaciju.

"Što se tiče Facebook stranice HDZ-a, oni ne odgovaraju na upite i komentare korisnika, što ne znači da ne postižu rezultate - treba istaknuti podatak da su upravo u zadnje vrijeme među 5 stranica s najvevećim rastom broja stranica", pojasnio je za HRT dr. sc. Hrvoje Jakopović, viši asistent na smjeru Novi mediji, FPZG. Dodajmo svemu da svaka društvena mreža ima svoju zakonitost, a heštegom #Ankajemrak Anka Mrak Taritaš dobro je spojila Twitter i ideju preferencijalnih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo