Analiza Damire Gregoret / Zašto Plenković krije imena novih ministara i kada ćemo doznati tko su oni?

Andrej Plenković na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća niti u jednom trenu nije spomenuo niti jedno ime

10.7.2019.
19:23
VOYO logo

Na krilima potpore HDZ-ovaca premijer Andrej Plenković najavio je rekonstrukciju Vlade. Osvježenja, kako ih je nazvao, stižu već do kraja tjedna. No tko su ona, i dalje nije poznato, kao ni hoće li se promijeniti ili možda spojiti još neki resor osim uprave i vanjskih poslova.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominje se i izvanredna sjednica Sabora, a sve detalje donosi Damira Gregoret.

''Spominje se još Zvonimir Frka Petešić, aktualni predstojnik Ureda premijera za poziciju novog šefa diplomacije, međutim tu su opciju iz Vlade demantirali. Najvjerojatnije se neće znati tko će to biti ovog petka već će se tada glasati samo za poziciju novog ministra ili ministrice uprave''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje RTL, Andrej Plenković na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća nije spomenuo niti jedno ime - ni za resore uprave i diplomacije, a kamoli za širu rekonstrukciju Vlade za koju je rekao da je dobio potporu.

''To zvuči iznenađujuće, ali možda je to napravio planski kako bi se umjesto o aferama njegovih ministara licitiralo imenima'', dodaje Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da im te afere smetaju, vrlo jasno i otvoreno danas je u izjavi rekao šef Sabora i politički tajnik Gordan Jandroković.

''Nekakav elegentan način, možda i populistički da se u izbornoj godini riješi ministara s aferama bilo bi da se ide s opcijom da se smanji broj ministarstava, no i ona je još na dugom štapu jer iz Vlade poručuju da bi mogla biti kontraproduktivna s obzirom na do sada započete projekte'', zaključuje Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo