ALVAREZOVA TVRTKA ODBILA RAMLJAKOV POZIV: / 'Mi smo previše ugledni za javljanje na takve natječaje'; u igri ostaju četiri tvrtke

Image
14.4.2017.
8:52
VOYO logo

Čini se da je Alvarez definitivno završio sa svojim angažmanom u Hrvatskoj. Dio njegova tima ipak će u Zagrebu ostati još nekoliko dana kako bi završili započeti posao, a onda i oni odlaze.

U igri ostaju četiri tvrtke

Alvarezova se tvrtka nije odazvala na Ramljakov poziv, a Alvarezovi su suradnici, piše Jutarnji list, rekli da tvrtka Alvarez&Marshal nema običaj javljati se na takve natječaje, već očekuju da ih se pozove. Objašnjavaju to činjenicom da je ta tvrtka prevelika i previše ugledna da bi sudjelovala u takvim natječajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ALVAREZ OTIŠAO IZ ZAGREBA: ‘Nemam namjeru sudjelovati u tenderu, no ako me se osobno pozove…’

Ramljak je, osim Alvarezovoj tvrtki, poziv poslao tvrtkama AlixPartners, McKinsey, BCG i KPMG, FTI Consulting, a posljednja se također zahvalila na ponudi te ju odbila zbog mogućeg sukoba interesa jer surađuje s jednom od banaka s kojom je Agrokor u poslovnom odnosu. Ostaju tako tek četiri konzultantske tvrtke za restrukturiranje koje su jučer već održale i prve prezentacije u Agrokorovu tornju. Najkasnije do sredine idućeg tjedna trebao bi se dogoditi odabir, a odugovlačenja neće biti jer je odabir savjetnika za restrukturiranje i zakonska obveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvaliteta ponude i poznavanje stanja glavni su kriteriji

Najvažniji faktor pri odabiru bit će poznavanje stanja u kojem se nalazi Agrokor, te kvaliteta ponude. Tek kada bude odabrana tvrtka, s njom će se dogovarati detalji angažmana.

Izvori kažu da najviše izgleda da bude odabrana ima tvrtka Alix Partners. Ona, naime, ima najbolje referencije u spašavanju kompanija koje su se diljem svijeta našle u sličnoj situaciji u kakvoj je sad Agrokor, a veliki trgovački lanci već su bili njihovi klijenti. Ipak, ništa još nije sigurno jer i ostale tvrtke imaju dobre referencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo