pokrenuli peticiju / Alkoholičari beskućnici maltretiraju djecu pred školom u Matuljima: 'Njihove izjave graniče s pedofilijom!'

Image
Foto: Ilustracija/Miranda Čikotić/PIXSELL

Pokrenuta je i peticija koja se može potpisati u 'Marijani' preko puta kioska Tiska u samom centru Matulja, a potpisi se prikupljaju do 26. listopada

23.10.2017.
12:04
Ilustracija/Miranda Čikotić/PIXSELL
VOYO logo

Iako su Osnovna škola 'Dr. Andrija Mohorovičić' i i Dječji Vrtić smješteni u samom centru Matulja, odmah uz sportsku dvoranu, već neko vrijeme su izloženi iznimno velikom problemu na koji su javnost odlučili upozoriti dva vozača zaposlena u Autotroleju koji voze upravo školski autobus, piše Fiuman.hr. 

Naime, kod tih obrazovnih objekata okupljaju se, prema njihovim navodima, alkoholičari beskućnici koji maltretiraju djecu, a njihove pojedine izjave čak graniče s pedofilijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenuta je i peticija koja se može potpisati u 'Marijani' preko puta kioska Tiska u samom centru Matulja, a potpisi se prikupljaju do 26. listopada.

Pokretači peticije odlučili su poslati dopis policijskoj postaji Opatija, ali i samim obrazovnim ustanovama, a mi ga prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovom prijavom obraćamo se zbog uočavanja velikog problema s alkoholiziranim beskućnicima koji se nalaze ispred i oko osnovne škole i vrtića u Matuljima.

Beskućnici kupuju alkohol u vinariji ispred škole te ga tamo i konzumiraju pred djecom. Ta nekolicina alkoholiziranih muškaraca dočekuju svako jutro djecu, maltretiraju ih tijekom velikog odmora, otpraćuju ih nakon škole na autobusnu stanicu te se voze bez plaćene karte s tom istom djecom. Obraćaju im se neprimjereno, zadirkuju malodobnu djecu dobacujući im “kako si lijepa, ja volim djecu, djeca vole mene…” i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači autobusa pokušavaju riješiti takve situacije. Da se spriječi tragedija djecu puštaju van na prednja vrata, a muškarce zadržavaju još par stanica kako ne bi izašli s djecom. To se ponavlja svakodnevno, a beskućnici su sve agresivniji, pogotovo u pijanom stanju i žele se fizički obračunavati.

U večernjim satima djeca i roditelji strahuju na putu prema liftu nove garaže od mogućih napada beskućnika koji se tamo svakodnevno nalaze. Jedan od bitnih razloga stalnog boravka u krugu škole i vrtića je zasigurno vinarija kojoj nikako nije primjereno mjesto ispred škole”, stoji u prijavi koju potpisuju Vedran Putica i Damjan Simonišek, piše Fiumen.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo