(Dallas) / Album tjedna: FIT - Live uz Rijeku

Image

Povratnički koncert jednog od najboljih pop bendova na ovim prostorima dokazuje koliko je Fit mogao biti velik.

20.12.2008.
17:17
VOYO logo

Neposredno prije početka rata, riječki Fit u rukama je imao sve karte za uspješnu karijeru - nanizali su nekoliko hitova, punili dvorane u centru diskografske moći Beogradu i pripremali album koji je trebao potvrditi savršeni pop senzibilitet najavljen na "Daj mi ruku".  Usporedo s prvim uzbunama članovi grupe razbježali su se na sve strane, ostavši bez svog kompletnog opusa objavljenog za PGP RTB.

Sedamnaest godina kasnije, albumi "Uz Rijeku" i "Daj mi ruku" postojali su još samo u kolekcijama strastvenih kolekcionara pa je i uspjeh njihovog povratničkog koncerta bio pod velikim upitnikom. Njihov rodni grad, međutim, nije ih zaboravio i prepuna Stereo dvorana čitav je repertoar otpjevala u glas sa Davorom Lukasom i danas već srednjovječnu četvorku "natjerala" da svoj comeback svhati malo ozbiljnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi korak bio je pretvoriti spomenuti nastup u povratnički album grupe i podsjetiti publiku da je riječ o zaista dobrom bendu. Ideja je profunkcionirala i u praksi pa "Live uz Rijeku" predstavlja izvrstan vodič kroz pjesmaricu  Fita i više nego korektan nadomjestak za teško nabavljiva studijska izdanja.  Uvodnih nekoliko pjesama na ovom disku nije najbolje podnijelo putovanje vremenskim strojem i danas zvuči kao suvisla, ali ne baš inspirirana "light" verzija EKV-a. S druge strane, popističniji materijal skinut s "Daj mi ruku" predstavlja Zorka Opačića kao jednog od naših najtalentiranijih guitar-pop autora čiji zgodici poput "Mačka" i "Zaboravit ću sve" jednostavno nemaju rok trajanja.

Uvjerljiv povratak benda koji nam je zaista nedostajao!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo