BILO JE I VRIJEME / Album Madnessa nakon 10 godina

Image

Dvije godine nakon što je snimljen, "The Liberty Of Norton Folgate" konačno stiže i do slušatelja.

2.1.2009.
9:23
VOYO logo

Madness, heroji utjecajnog britanskog pokreta 2-Tone, vraćaju se na scenu novim studijskim albumom kojim će u ožujku okončati diskografsku stanku od punih 10 godina.                            

"The Liberty Of Norton Folgate" je, zanimljivo, snimljen još prije dvije godine, ali je njegov izlazak odgođen zbog drugih stvari kojima se bave članovi benda.  U vrijeme objavljivanja grupa će obilježavati 30. rođendan svog debitantskog singla "The Prince".               

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ska veterani spremaju i svoj tradicionalni Madstock festival koji će se u srpnju održati u londonskom Victoria Parku, a trenutno pregovaraju i sa svojim tadašnjim 2-Tone rivalima, svježe reformiranim Specialsima, oko nastupa.

Podsjetimo, krajem 70-ih ta dva benda predvodila su scenu koja je reggae i ska koristila kao medij za slanje poruka u jedinstvu crnaca i bijelaca te se u svojim tekstovima oštro obračunavala s rasizmom. Ti dani su daleko iza nas, što potvrđuju i rijetko slabe kritike koje su dočekale "Wonderful", posljednji novi materijal Madnessa, objavljen 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo