ALARMANTNO UPOZORENJE ZA SPLITSKI KRAJ: / 'Voda nije za piće. Najugroženije skupine su djeca i stariji'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Sanjin Strukic
7.3.2017.
17:42
PIXSELL/Ilustracija, Sanjin Strukic
VOYO logo

Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split u pondjeljak je izvijestio građane koje pokriva njihova mreža kako je došlo do zamućenja vode na mreži koju oni pokrivaju te upozoravaju kako takva voda nije za piće.

Prvi put neznatno zamućenje su primjetili 3. ožujka i to, kako su naveli na svojim internetskim stranicama, na tek dvije posradične lokacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takva neznatna zamućenost vode nastaje kao posljedica obilnijih padalina te obično nestane isti dan osim u slučaju nastavka padalina. Budući su se padaline nastavile tijekom vikenda ( 4. i 5. ožujka), došlo je do pogoršanja stanja te smo dana 6. ožujka 2017. godine zaprimili službenu potvrdu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ da je došlo do povećanja vrijednosti iznad 5 NTU (metoda za mjerenje mutnoće vode)", poručuju iz tvrtke Vodovod i kanalizacija ističući kako rezultati analize mutnoće vode od 7. ožujka 2017. godine pokazuju vrijednost iznad MDK (maksimalno dopuštena koncentracija) granica pa stoga preporučuje potrošačima da prokuhaju vodu prije uporabe ili da za piće koriste flaširanu vodu.

Posebno naglašavaju kako su osobe izložene najvećem riziku su mala djeca, starije i imunokompromitirane osobe. Preporuka splitske gradske tvrtke na snazi je do daljnjega i kad je riječ o splitskom administrativnom području ne odnosi se jedino na Žrnovnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo