Hvala svim dobrim ljudima - maleni Tin dobio je nadu da neće oslijepiti!

Osmogodišnji dječak Tin Željeznik hitno treba na operaciju oka koja se može obaviti u Beogradu ili u Belgiji, u protivnom će oslijepiti.

7.11.2013.
12:40
VOYO logo

''Ovim putem želimo zahvaliti svim dobrim ljudima koji su uplatili donacije za operaciju oka našega Tina te Vas obavijestiti da je tijekom današnjeg jutra prikupljeno dovoljno sredstava i uplate više nisu potrebne. Od srca vam zahvaljuju Tinovi roditelji i članovi KUD-a Sklad'', objavili su na Facebook profilu.

Akcija je uspjela, a novac koji je potreban malenom Tinu skupljen je u rekordnom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča krenula je početkom tjedna kada je KUD Sklad na svom profilu na Facebooku napisao:

''Kako bi pomogli našem osmogodišnjem sugrađaninu i prijatelju Tinu Željezniku, obraćamo vam se apelirajući na vaše razumijevanje i humanost. Tinu je potrebna hitna operacija oka koja će mu spasiti vid. Operacija se može obaviti u Beogradu ili u Belgiji, a zbog hitnosti zahvata roditelji nisu u mogućnosti u kratkom roku osigurati novac za troškove operacije koji iznose malo više od 3.000 eura za operaciju u Beogradu, ili oko 5.000 u Belgiji, bez putnih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je dječak član našeg društva (Sklad Đakovo), odlučili smo pokrenuti akciju prikupljanja donacija. Svaki novčani iznos sa zahvalnošću ćemo prihvatiti'', stoji na Facebook stranici Sklada Đakovo, a njihov se post u kratkom roku proširio društvenim mrežama.

''Pokažimo još jednom da u nama kuca jedno veliko toplo ljudsko srce, a najveća zahvala bit će nam široki dječji pogled uvijek razigranog Tina. Zahvalni članovi KUD-a Sklad i roditelji Zdenka i Krešimir Željeznik. Donacije možete uplatiti na žiro-račun otvoren na Tinovo ime u Splitskoj banci, a broj računa je: HR 6423300033153002175.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz KUD-a Sklad za Danas.hr u četvrtak su poručili kako su dobrovoljni prilozi dobrih ljudi i svaka pomoć zaista hitni jer već u ponedjeljak moraju poslati uplatnicu u Belgiju kako bi u utorak mogli krenuti na put.

U Zagrebu im rekli da ne garantiraju uspjeh

Osmogodišnji Tim sve slabije vidi, a kako bi se vid spasio potrebno je hitno poduzeti korake. Očajna mama Zdenka pojašnjava zbog čega je potrebna hitna operacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tin već duže nosi naočale i ima veliku dioptriju. Raste mu očna jabučica i neizvjesno je što će dalje biti. Sada vidi na lijevo oko gdje mu je dioptrija –20, a ne zna se zbog čega, došlo je do problema s desnim okom. Liječnici su nam rekli kako su problemi mogli nastati i prilikom udarca, no mi ne znamo za takav slučaj. Operacija je hitno potrebna da mišići u oku ne bi odumrli. Nisam stručnjak, ali su nam liječnici pojasnili da se odvojila retina, odnosno mrežnica od oka. To se što prije mora zalijepiti. U Zagrebu nam je rečeno da nam ne garantiraju uspjeh, odnosno da mogu 'zakrpati', ali ne do kraja izliječiti. Nisu stručni za to'', objasnila je Tinova majka za Glas Slavonije.

Kaže kako su im zagrebački liječnici predložili liječnike u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iako mnogi kažu kako to nije velik iznos, našem će sinu spasiti vid. Mi živimo od plaće, i da nam netko traži tisuću kuna ne bismo ih imali odakle izvaditi, a ne toliki iznos. Dobili smo ovih dana dopis iz Belgije, pa bi već 12. ovog mjeseca trebao krenuti na put, a 13. bi bio operiran'', pojasnila je njegova majka za Glas Slavonije.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo