AKO STE IH SLUČAJNO KUPILI, NEMOJTE IH JESTI! Povlače se dva prehrambena proizvoda: / Jedan ima previše bakterija, a drugi pesticida

Image
Foto: Getty

S tržišta se povlači Šunka Superior rezana – Delikatesse Gurman Premium, superior ham, 500g, te BIOLA Oljuštene sjemenke sezama

16.11.2020.
7:45
Getty
VOYO logo

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) izvijestila je da se povlači proizvod "Šunka Superior rezana – Delikatesse Gurman Premium, superior ham, 500g" zbog utvrđene povišene količine bakterije listerije u proizvodu.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda Šunka Superior rezana – Delikatesse Gurman Premium, superior ham, 500g, (kuhana šunka, polutrajni proizvod od komada mesa), LOT A20102802, najbolje upotrijebiti do 26.11.2020.", navodi se, među ostalim, na stranicama HAPIH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvod također nije u skladu s europskom Uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Na tržište ga stavlja tvrtka Stanić d.o.o. iz Zagreba.

Povlačenje sjemenki sezama zbog etilen oksida

Također, HAPIH je izvijestio da se povlači i proizvod "BIOLA oljuštene sjemenke sezama" zbog povećane količine etilen oksida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda BIOLA Oljuštene sjemenke sezama sljedećih LOT brojeva OPI/CN131/20/129/OHS i OPI/CN131/20/129/OHSS-1, zbog utvrđene povećane količine etilen oksida", navodi se, među ostalim, na stranicama HAPIH-a.

Proizvod na tržište stavlja subjekt u poslovanju s hranom BIO PLANET d.o.o. za trgovinu i usluge na adresi Antuna Mihanovića 38A, Split kroz svoje prodavaonice u trgovačkim centrima Mall of Split i Joker. Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvođač je Organic Products India, dok je dobavljač Dutch Organic International Trade iz Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo