Ako parkirate preko dva mjesta, ne brinite - ne mogu vam ništa

24.2.2014.
19:07
VOYO logo

Ako ste vozač, pa još k tome u nekom od naših većih gradova, sigurno vam se ne jednom dogodilo da u potrazi za parkirnim mjestom naiđete na situaciju od koje vam je para izašla na uši - automobil parkiran preko dva (a ponekad i više) parkirnih mjesta. Da se samo malo pažljivije parkirao stali bismo obojica/oboje, pomislili ste sigurno tada. Pomislili ste, sigurno i: "gdje je taj pauk, zašto im ne naplate kaznu da ih nauče lekciju"? E, pa, ne može. Naime, kaznu, odnosno dnevnu kartu, može se naplatiti samo onima koji ne palte parkiranje, ali ako ga plate sigurni su.

Osječki Elektromodul, piše Glas Slavonije mogao je kazniti nesavjesne, bezobrazne ili nespretne vozače dok je mogao naplaćivati kazne, ali otkako smije samo naplaćivati "dnevne karte", tvrtka koja u cate-201204180031004 vrši naplatu parkiranja, nemoćna je. "Takvo ponašanje ne sankcioniramo jer nemamo kako. Naši djelatnici na terenu provjeravaju je li plaćeno parkiranje i ako nije, stavljaju dnevnu kartu, ali ako je parkiranje plaćeno i auto stoji preko dva mjesta, ne poduzimamo ništa" objašnjava za taj list direktorica Elektromodula Ana Kocelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista je situacija i u cate-201203130232004, potvrdili su za Danas.hr u Zagrebparkingu, ali i u drugim gradovima mada posvuda vlada nedostatak parkirnih mjesta. Tvrtke koje naplaćuju parking tako ostaju bez prihoda jer ne mogu naplatiti parkiranje za dva auta, iako su dva mjesta zauzeta, ali što je još gore, vozači su prisiljeni kružiti dalje u potrazi za parkirnim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo