Sinčić za RTL Direkt: / 'Ako naš glas bude presudan, postavit ćemo svoje uvjete: maknite Bajića i umjesto njega stavite neovisnog pravnika'

'Ne možemo očekivati od Bajića ili Cvitana, koji prikrivaju kriminal, da ćemo s njima ići naprijed. Treba ih maknuti, staviti novi kadar', rekao je Sinčić za RTL Direkt

13.10.2015.
22:22
VOYO logo

Vlada će na sutrašnjoj sjednici donijeti odluku o isplati božićnice za umirovljenike, i to po sistemu tko ima manje - dobit će više.

Lete božićnice, lete milijuni, lete milijarde na sve strane lete obećanja, a red je da čujemo i što nam nudi po anketama i četvrta ili peta politička snaga u zemlji Živi Zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL Direktu gostovao je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić.

Što nam nudi, po anketama, Živi zid?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo jedina opcija.

Što nudi jedina opcija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo napravili program od pet bitnih stvari. To je sve ono nužno da bi se išlo naprijed. Prvo je reforma pravosuđa. Ne možemo očekivati od Bajića ili Cvitana, koji prikrivaju kriminal, da ćemo s njima ići naprijed. Njih imenuje i postavlja Sabor. Treba ih maknuti, staviti novi kadar. Također, državno sudbeno vijeće, koje uspostavlja Sabor također, njih kadrovira Šeks - i njih treba ukloniti to. Nakon toga će se ukloniti kriminal i Hrvatska može ići dalje. Mora se promijeniti način rada narodne banke. Ona ovog časa radi da s jedne strane uništava realnu proizvodnju gospodarstva, a s druge strane povećava vanjski dug. Mi ćemo ukinuti valutnu klauzulu da stope kredita padnu sa 70 posto na 2,3 posto za poduzetništvo.

Imamo valutnu klauzulu jer smo vezani uz euro koji daje stabilnost cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi primamo plaće u kunama, i zapravo nema prepreka da se klauzula ukine. Ukinuli su je Island, Austrija, Mađarska... i mi trebamo ići tim putem te se riješiti eurizacije u našoj zemlji. Treće je stvaranje uvjeta za proizvodnju. Mala je kupovna moć, birokracija je spora i neučinkovita, imamo korupciju... želimo da inspekcija djeluje savjetodavno, da se postupno smanjuju doprinosi i kako bi se isplatilo živjeti i ulagati u Hrvatskoj. Četvrta stvar je socijalni paket. Želimo apsolutnu zabranu deložacija iz jedinoga doma. Želimo da se ljudima ne isključuje struja i voda. 

Mnogi prigovaraju da na deložacijama radite svoju političku promidžbu. Nitko nije ostao u stanu u kojem pripada jer su svi na kraju deložirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo mi smo ti koji štitimo privatno vlasništvo od bankara koji kamatare ljude. Mi smo se bavili deložacijama i prije predsjedničkih izbora, a bavit ćemo se i poslije izbora. Nećemo dozvoliti da naše građane jednu po jednu obitelj izbacuju kao vreće kupusa.

Biste li vi, ako dođete na vlast, ukinuli zakon o konverziji švicarskog franka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj zakon će najvjerojatnije srušiti ustavni sud, nitko ne bi bio sretniji od mene da se napokon riješi problem švicarca jer sam s tim ljudima prošao sve faze. Međutim, rat ministra Lalovca i premijera s bankama - jedan predizborni marketinški rat - bojim se da će nakon izbora taj zakon biti srušen. Također, treba reći da nas čeka opet jedan masakr, bit će dizanja poreza, rasprodaja imovine i rezovi.

Spomenuli ste HDZ i SDP. Jedna od tih stranki će biti ključne za formiranje Vlade. Na koliko mandata vi računate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo proveli svoje ankete u kojima stojimo d 15 do 25 posto. Ne vjerujemo ovim televizijskima. Da smo vjerovali njima, ja bih imao tri posto na izborima.

Kad biste morali birati, s kim biste ušli u koaliciju - SDP ili HDZ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su dvije strane istog novčića, iste politike, istog sustava. Mi ćemo postaviti svoje uvjete - dakle maknite Bajića, stavite mladog, neovisnog pravnika koji se ne usudi zamjeriti onima koji su uništili zemlju. Stavite novog guvernera narodne banke koji će paziti što rade banke (a ne da je ovo dilji zapad). Ja ne vjerujem da bi oni ikad pristali na ovo jer bi uništili svoje stranke i svoje biračko tijelo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo