Stari dug 2.100 dobavljača /

Agrokor započinje isplatu 30 milijuna eura OPG-ovima, obrtnicima i mikrodobavljačima

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Isplata započinje sutra i trajat će tijekom sljedeća četiri tjedna, a ukupno će podmireno biti 2.100 dobavljača

26.7.2017.
14:34
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora sastalo se u srijedu kako bi usuglasilo popis i odobrilo isplatu potraživanja koja prema koncernu i njegovim tvrtkama imaju najmanji dobavljači - obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) te mikro i male tvrtke, za što je iz posljednjeg kredita Agrokoru namijenjeno 30 milijuna eura.

Agrokor će isplatiti puni iznos tzv. starog duga prema njima, odnosno duga dospjelog prije otvaranja postupka izvanredne uprave, svim OPG-ovima, obrtnicima i mikrodobavljačima (u koje spadaju tvrtke s godišnjim prihodom u 2016. manjim od 5,2 milijuna kuna) svojih kompanija koji su prijavili tražbine. Veliki dobavljači bili su solidarni kako bi se najmanjima dug mogao namiriti u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isplata započinje sutra i trajat će tijekom sljedeća četiri tjedna, a ukupno će podmireno biti 2.100 dobavljača.

Image
Foto: Screenshot

"S njihovog gledišta, ti su novci već davno trebali biti isplaćeni, vjerojatno se i pitaju što se čeka i zašto to nije bilo prije mjesec ili dva. Ali, mi se trudimo maksimalno i radimo koliko možemo da isplata bude što je prije moguće. Novac im treba za nastavak nove proizvodnje, kao i za sve što je potrebno za poljoprivrednu proizvodnu, poput sjemena, gnojiva, goriva i sl., ali i rješavanje vlastite kreditne zaduženosti. Oni zaista čudom još preživljavaju, sigurno da će im taj novac dobro doći, jer je već unaprijed i potrošen", izjavio je za Hinu Mato Brlošić, član Privremenog vjerovničkog vijeća koji predstavlja male dobavljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isplata dijela starog duga svim ostalim dobavljačima bit će predmet sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća koja je planirana za drugu polovicu kolovoza, izvijestili su iz Agrokora. Iz novog financiranja u svrhu isplate dijela starog duga namijenjeno je ukupno do 150 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo