službeno priopćenje /

Agrokor objavio da je dužan 40 milijardi kn i podsjetio vjerovnike: ovrhe se ne smiju pokretati!

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Agrokor d.d. ovime želi upozoriti vjerovnike na činjenicu da zbog moratorija određenog sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi, izrijekom nije dopušteno poduzimanje bilo kakvih ovršnih radnji

11.5.2017.
14:55
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Agrokora je poslao službeno priopćenje u kojem stoji kako su utvrđene postojeće zaduženosti Proširene Grupe na konsolidiranom nivou, u ukupnom iznosu od 40 milijardi kuna, ali to isključuje Mercator i njegova povezana društva.

Njihovo priopćenje vam prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Agrokor d.d. blisko surađujući sa svojim savjetnicima, utvrdio je sljedeće razine postojeće zaduženosti Proširene Grupe na konsolidiranom nivou, a na dan 31. ožujka 2017. (isključujući obveze Proširene Grupe prema društvu Poslovni sistem Mercator d.d. i njegovim povezanim društvima):

Image
Foto: Agrokor

Dugovanje po dospjelim kamatama, ostalim zajmovima, rezervacijama, odgođenoj poreznoj obvezi i ostalo ne prikazuju dugovanje cjelokupne Proširene Grupe, nego samo dugovanje najvećih 19 društava Proširene Grupe kao što je navedeno u bilješci 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 13. travnja 2017., Agrokor d.d., uz jamstvo određenih povezanih i ovisnih društava (koja su dio Proširene Grupe) uzeo je kredit s prednosti namirenja (11) u iznosu od 80 milijuna eura koji nije prikazan u ovom sažetku zaduženosti i koji je iskorišten za potrebe obrtnog kapitala.

Gore navedeni financijski podaci nisu revidirani, izvedeni su iz internih izvještaja upravljačkog računovodstva i podliježu financijskim postupcima Proširene Grupe u pogledu zatvaranja izvještajnog razdoblja na kraju financijskog razdoblja, a isto tako podliježu reviziji u postupku izvanredne uprave u skladu s pravnim okvirom te ni na koji način ne predstavljaju priznanje ili prihvaćanje bilo kakvih zahtjeva u postupku prijave tražbina.

Agrokor d.d. je 27. travnja 2017. godine objavio, da je Hrvatska Grupa, u uskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama identificirala mogućnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u svojim financijskim izvještajima. Agrokor d.d., u uskoj suradnji sa svojim savjetnicima, je nadalje identificirao mogućnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u svojim konsolidiranom financijskim izvještajima. Ove provjere i dalje su u tijeku. Slijedom toga, Agrokor d.d. poziva  dionike da se ne pouzdaju u njegova postojeća konsolidirana financijska izvješća sve do okončanja provjera u cijelosti, a sukladno rezultatima i razjašnjenja cjelokupne situacije.    

Upravo iz tog razloga, Agrokor d.d. može revidirati gore navedeni sažetak konsolidirane financijske zaduženosti Proširene Grupe, kao rezultat daljnjih provjera njegove zaduženosti  kao i ostalih financijskih pokazatelja sa čijom analizom će se nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agrokor d.d. ovime želi upozoriti vjerovnike na činjenicu da zbog moratorija određenog sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi, izrijekom nije dopušteno poduzimanje bilo kakvih ovršnih radnji, pokretanje sudskih postupaka, korištenje pravnih lijekova i poduzimanje drugih sličnih radnji protiv Hrvatske Grupe tijekom trajanja postupka izvanredne uprave".

Agrokor Ukupne Obveze 31 03 2017 by Kristina Trupeljak on Scribd

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo