ramljak vidno razočaran /

Todorić ostaje u nadzornom odboru, Dalić: 'Izgubio se u kombinacijama, to je iracionalno'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ivica Todorić ostaje u nadzornom odboru, pošto je Agram glasao protiv opoziva Todorića

5.6.2017.
9:34
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Izvanredni vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak obratio se javnosti nakon Skupštine Konzuma d.d. koja je počela u 8.45 sati u ponedjeljak u prostorijama Konzuma Sopot. 

U pokušaju smjene uprave, Ramljak je ostao razočaran. Ivica Todorić ostaje u nadzornom odboru, pošto je Agram glasao protiv opoziva Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstavnik dioničara Agram grupacije danas su, nažalost, glasali protiv opoziva Ivice Todorića", kazao je Ramljak. 

"Nadali smo se da će dioničari danas glasati za opoziv Ivice Todorića, no zbog jednog dioničara to se nije dogodilo. Todorić ostaje u nadzornom odboru", rekao je Ramljak i najavio da će tražiti novu skupštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnjac i Kraljevac sami su podnijeli ostavke.

"Nismo bili više u mogućnosti sazvati novi novi nadzorni odbor, stvari se prolongiraju, Krivičević mi je rekao da imao takve instrukcije (da glasa protiv), moramo vidjeti što ćemo dalje", poručio je Ramljak dodajući da ne zna o kojem se iznosu kredita radi.

Na pitanje novinara znači li to da Todorić i dalje vuče konce u Konzumu kazao je: 'Procijenite sami'.

Podsjetimo, Ramljak je prošlog tjedna pregovarao s brojnim bankama u nadi da će naći novu financijsku injekciju koncernu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Računam na sve banke", kazao je.

Dalić: 'Todorić nastavlja s iracionalnim ponašanjem, izgubio se u svojim kombinacijama'

Ministrica Martina Dalić izjavila je da to 'pokazuje da i nakon što je Ivica Todorić zadužio Agrokor za više od 40 milijardi kuna i doveo ga na rub banktrota, on nastavlja s iracionalnim ponašanjem, te se izgubio u svojim kombinacijama'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koji su motivi dioničara koji ga je podržao ne mogu znati ni spekulirati, no sve to neće utjecati na proces restrukturiranja kompanije', dodala je ministrica nakon konferencije "Najbolje prakse izravnih stranih ulaganja u srednjoj i jugoistočnoj Europi'' koja se održava u organizaciji Udruženja stranih ulagača u Republici Hrvatskoj i tvrtke Deloitte Hrvatska.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo