Afere i prosvjedi srušili popularnost Kosor za 15%

Čini se da su brojna nezadovoljstva građana i neprimjetne anti - recesijske mjere stajala popularnosti premijerku Jadranku Kosor.

1.4.2010.
7:29
VOYO logo

Prosvjed seljaka, štrajk glađu u Željezari u Splitu, afera oko premijerkina stana i krađa žita iz Đakovštine samo su neki od događaja koji su obilježili protekli tjedan i donijeli dramatičan pad popularnosti i Vlade i premijerke.

Pokazuje to najnovije Pulsovo istraživanje provedeno tijekom ožujka na tisuću ispitanika prema kojem je podrška Vladi pala sa 54 na 40 posto, što je najniži rejting od početka godine, a premijerki Jadranki Kosor sa 77 posto na 62 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je svoj vrhunac, gledajući unazad godinu dana, uspjela dostići sredinom veljače, piše Večernji list. Naime, tada joj je podrška iznosila 54 posto za što se nakon odlaska Sanadera zaista može zahvaliti Jadranki Kosor. Njezina osobna popularnost skočila je s 33 posto u srpnju prošle godine do zavidnih 77 posto, koliko Sanader u šest godina nikad nije dohvatio.

No najnoviji pad popularnosti premijerke dokaz je da se sitnim potezima poput ukidanja jedne stope harača ne može rješavati ozbiljna situacija te da građani očekuju znatno više. Nisu joj pomogla ni uhićenja i prijave protiv članova uprava Podravke, HAC-a, HPB-a i Đakovštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićenje Damira Polančeca dogodilo se nakon što je anketa završena pa se ne može znati koliko bi pomoglo premijerkinoj popularnosti, tim prije što su i oni do sada uhićeni pušteni na slobodu, a javnost i dalje nema spoznaja o njihovoj stvarnoj upletenosti i krivnji.

No neovisno o svemu, Kosor je na drugom mjestu po popularnosti, odmah iza Ive Josipovića, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo