SPRDNJA NA RAČUN FRKE / Milanović je bio na skijanju u Italiji? Ne, već tvrde: 'Išao je provjeriti uvjete za moguću prijavu prebivališta...'

Image
Foto: PIXSELL

Potpuno je jasno da se i Milanović odlučio uključiti u komentiranje afere Frke koja ovih dana potresa Vladu

22.1.2022.
19:51
PIXSELL
VOYO logo

Danas se pojavila informacija da je predsjednik Zoran Milanović na skijanju u Italiji, a to su novinari odmah pokušali provjeriti u Uredu predsjednika. No, umjesto odgovora o tome koliko je već dugo tamo i dokad ostaje, s kojim prijevoznim sredstvom je otišao i tko podmiruje troškove puta i smještaja, stigao je iznenađujući i komičan odgovor.

Kao prvo, navode kako predsjednik Milanović nije na odmoru, već je u Zagrebu, ali dodaju: 'Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjeravao je uvjete za moguću prijavu prebivališta

A onda kreće ostatak nevjerojatnog odgovora:

'Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru, i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanovićvratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori', zaključuje se u odgovoru koji potpisuje glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić, prenosi tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, potpuno je jasno da se i Milanović odlučio uključiti u komentiranje afere Frke koja ovih dana potresa Vladu.

Afera Frka: Traže se odgovori na ključna pitanja

Podsjetimo, prvo od otkrića portala Net.hr bilo je ono da predstojnik Plenkovićevog ureda Zvonimir Frka Petešić nije smio dobiti stan od 96 kvadrata, pošto su njegova supruga i kćeri bile prijavljene u Zagrebu, dok je on fiktivno prijavio u Sali kako bi mogao doći do prava na državnu nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
5 PITANJA NA KOJA MORA ODGOVORITI /

Slučaj Frke Petešića krije čak dvije fiktivne prijave: Ako niste pratili, donosimo veliki vodič kroz aferu Frka

Image
5 PITANJA NA KOJA MORA ODGOVORITI /

Slučaj Frke Petešića krije čak dvije fiktivne prijave: Ako niste pratili, donosimo veliki vodič kroz aferu Frka

Danima se pričalo o "prijatelju" kod kojeg su supruga i kćeri bile prijavljene, a novinarka Net.hr-a Đurđica Klancir u petak je otkrila da se radi o Iliji Želaliću, izvanrednom i opunomoćenom veleposlaniku RH u Alžiru, čija je karijera naglo „skočila“ 2018. godine, nakon što je Frka Petešić stupio na dužnost šefa premijerova ureda. Iz ministarstva su u petak kazali da karijerni uspjesi Ilije Želalića nemaju veze sa Zvonimirom Frkom Petešićem, odnosno činjenicom da su članice njegove obitelji bile prijavljene kod njega.

Bez obzira na sve, pa i činjenicu da ga premijer Andrej Plenković zdušno već danima brani, Zvonimir Frka Petešić morat će odgovoriti na neka pitanja oko stana, a koja još uvijek "vise" u zraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, očito je i Milanović odlučio poentirati na ovom slučaju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo