Kao je pao Saucha /

Afera Dnevnice: Saucha uhićen zbog krađe pola milijuna kuna, Milanović: 'Ovo je, bogami, kriminal'

“Jedino što mogu reći da sam bijesan zbog toga. Taj novac je netko ukrao. To je bio jedan, ja bih rekao skoro narkomanski modus u kojem se netko dočepao apoteke i nije se skidao s tih lijekova", rekao je Milanović ispred Sabora

10.2.2017.
19:22
VOYO logo

Bivši predstojnik Ureda premijera, sada SDP-ov zastupnik još jutros se spakirao i otišao od kuće, a poslijepodne je zbog afere dnevnice pred uredom svoje odvetnice uhićen i prevezen u pritvor. 

“Znate dobro da ne mogu ništa komentirati, bio sam otvoren dva dana prema medijima koliko sam mogao, dalje više ne mogu ništa komentirat'. Molio bih samo da mi oslobodite prostor da mogu ići", rekao nam je Saucha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jučer Tomislav Saucha bio je u saborskim klupama, na svom radnom mjestu, a rano ujutro, na zahtjev DORH-a skinut mu je imunitet za što su glasovali svi, pa i SDP-ovci, a jedino je Ivan Pernar bio protiv.

“Cilj nam je brza i pravedna istraga u interesu bivše SDP-ove Vlade i u interesu cijele Republike Hrvatske", rekao je Davor Bernardić. -"Jeste li razgovarali s njim o tome i što vam je rekao?" - "Ne, nisam razgovarao o tome." - "Niste ga ni nazvali?" -"Pa jučer smo se vidjeli u Saboru, jučer je čovjek je jučer bio na rasptravi o Barišiću." -"Jeste se danas čuli? Ne, nisam. Čuo sam se s Milanovićem. Što li? Razgovarali smo neke privatne razgovore, ne, ali ne prepričavam privatne razgovore”, završio je predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saucha je bio predstojnik Ureda upravo bivšem premijeru Zoranu Milanoviću koji poručuje da o fiktivnim isplatama dnevnica za nepostojeća putovanja svojih savjetnika nije znao.

“Jedino što mogu reći da sam bijesan zbog toga. Taj novac je netko ukrao. To je bio jedan, ja bih rekao skoro narkomanski modus u kojem se netko dočepao apoteke i nije se skidao s tih lijekova", rekao je Milanović ispred Sabora.

Čudi se što ga iz DORH-a još nisu pozvali na razgovor, a otkriva da je sa Sauchom razgovarao i da je potresen.

"Osam godina sam radio s Tomislavom Sauchom, bio je moj lojalni suradnik, što god da kaže bit će klišej, da sam šokiran, da ne mogu vjerovati, vidim što vidi. Ovo je, bogami, kriminal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto misli i aktualni premijer

“Mislim da je to loše da se uopće takva situacija događa, ona je vrlo loša za vjerodostojnost onih koji su u to umješani. A ono što nije bilo dobro ovih zadnjih dana da se lakonski, izrazito lakonski odgovornost prebacivala na neke državne službenike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković poručuje da, osim same istrage, DORH ima odgovornost i da odluči kakva je i čija odgovornost u cijeloj aferi. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo