Sva sredstva su osigurana / Adaptacija zgrade u Varaždinu: Studenti Sjevera dobit će kvalitetniji prostor

Image
Foto: Varazdinski.hr

Ključeve zgrade u Križanićevoj ulici 31/b koja je bila dio bivše vojarne i koje su do nedavno koristile udruge, Sveučilištu Sjever predao je danas, 29. lipnja, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš.

29.6.2016.
14:41
Varazdinski.hr
VOYO logo

Zgradu površine 581 metar kvadratnih je na korištenje primio prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever koji je izrazio zadovoljstvo.

- Sjever više nije visokoškolska ustanova, već smo javno sveučilište koje potpomaže Republika Hrvatska, ali svi ti dobri odnosi i kvalitetna suradnja se nastavljaju. Grad je uvijek podupirao razvoj Sveučilišta, a to što se promijenio osnivač ne mijenja činjenicu da smo na korist ovom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je to objekt koje sveučilište Sjever preuzima od Grada Varaždina, a odluka o njegovoj dodjeli uslijedila je prije dvije godine.

- Čekali smo da se udrugama koje su tu boravile nađe adekvatni smještaj. Lijepi je to prostor u blizini centra, a promijenit će i vizualnu sliku grada. Ovaj objekt i oni koje smo preuzeli ranije, obnovit će se sredstvima osiguranim iz Fonda za zaštitu okoliša. Izmijenit će se prozori, fasada, toplinska ovojnica i još mnogo toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjever, prema dekanovim riječima, vlastitim sredstvima ulaže u obnavljanje unutrašnjosti objekta i dovodi ga u funkciju.

- Namjena zgrade biti će nastava i znanstveni rad, dok će se u potkrovlju, koje do sad nije bilo u funkciji, napraviti 26 ureda za nastavnike, čime ćemo doprinijeti kvaliteti rada Sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna vrijednost obnove zgrade Z1 i Z3 iznosi oko 4 milijuna kuna, a unutarnje uređenje bez opreme oko 5 milijuna kuna.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo