rade na rješenju /

A1 Hrvatska pod napadom, pozvali i policiju: 'Potencijalno su izloženi podaci nekih od naših korisnika'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Govore kako su poduzeli sve mjere kako bi se onemogućio daljnji neovlašteni pristup sustavu

9.2.2022.
13:05
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Telekomunikacijski operater A1 Hrvatska žrtvom je hakerskog napada, objavili su na službenim stranicama te dodali kako je pritom moguće da su izloženi podaci korisnika. 

"Obavještavamo vas da su, unatoč naprednim mjerama zaštite i stalnim podizanjem razine sigurnosti, potencijalno izloženi podaci nekih od naših korisnika. Želimo naglasiti kako se radi o manje od 10 posto ukupnog broja A1 korisnika te da informacije o bankovnim karticama i računima nisu izložene", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno ozbiljno shvaćamo ovu situaciju te smo po prvim znakovima sumnje na nedopušteni pristup korisničkoj bazi poduzeli sve mjere kako bi se onemogućio daljnji neovlašteni pristup našem sustavu. Sve korisnike čiji su osobni podaci izloženi izravno ćemo kontaktirati. Za sve dodatne upite i informacije stojimo vam na raspolaganju putem e-mail adrese sluzba.za.korisnike@a1.hr.", tvrde dalje. 

Istaknuli su i kako je odmah podnesena kaznena prijava Policijskoj upravi zagrebačkoj, a informacijski su stručnjaci uključeni u otkrivanje počinitelja kaznenog djela. Također, informirane su i nadležne institucije HAKOM i AZOP s kojima intenzivno surađujemo, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike