A PLAĆA DOPUNSKO... Može sutra umrijeti, ali traži: / 'Ne propisujte mi lijekove, nemam ih otkuda platiti'

Image
Foto: prtscr HRT
30.3.2016.
19:14
prtscr HRT
VOYO logo

A još do prije dvije godine gospođa Mirjana živjela je normalnim životom - imala je planove, željela je urediti kuću, imala je veliko i bogato kućanstvo- no sve se preokrenulo kada su ju joj liječnici rekli da je teško bolesna.

Image
HZZO OŠTRO ODGOVORIO NAKIĆU: /

O cijeni dopunskog ne odlučuje ministar, a i dugujete nam 450 milijuna kuna

Image
HZZO OŠTRO ODGOVORIO NAKIĆU: /

O cijeni dopunskog ne odlučuje ministar, a i dugujete nam 450 milijuna kuna

"Imam problema sa štitnjačom, imam s bubrezima, sad je evo počela i gušterača. Sa srcem najviše imam problema, s lijevim okom - šećerna mrena mi se sad navukla" nabraja gospođa Baršić, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan pije 22 tablete

No tu nije kraj njezinim mukama- ima povišen tlak, šećernu bolest, mora na operaciju koljena, dnevno pije čak 22 različite tablete, 4 puta na dan uzima inzulin, mora se posebno hraniti - liječnike najviše zabrinjava nakupljanje vode oko srca, zbog toga su je iz Siska poslali na pretrage u Zagreb, a sama kaže svega joj je ionako previše.

Plaća dopunsko, ali za lijekove još daje 1800 kn

Mirjana moli za pomoć kako bi mogla kupovati lijekove jer iako plaća dopunsko zdravstveno osiguranje, za lijekove na mjesec izdvaja 1800 kuna. Za mjesečna primanja od 2400 kuna - previše. Tu su još i režije koje redovito stižu na naplatu, a umjesto da pazi na svoje zdravlje i posebno se hrani, ona uglavnom gladuje. Kada se pribroje odlasci liječnicima i boravak u bolnicama, matematika je jasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnji put kada sam bila na pretragama, rekla sam liječniku da mi ne propisuje lijekove, da ja to ne mam otkuda platiti. Liječnik mi je rekao da nije na njemu hoću li piti lijekove ili ne... vi si sami odredite volite li živjeti ili ne" priča shrvana gospođa Baršić.

Pred njom je sada odlazak u Zagreb u bolnicu sv. Duh, gaji malu nadu da će ondje napokon doznati što joj se to događa. Pita se gdje je nestao solidaran zdravstveni sustav u kojemu bolesni imaju pravo na liječenje. Posljednju priliku u borbi za zdravlje i život vidi jedino u srcima ljudi koji mogu pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo