Više od 500 prijavljenih za 14 slobodnih radnih mjesta

Hrvatski zavod za zapošljavanje u Osijeku objavio je rezultate projekta Work abroad 2, koji omogućava nezaposlenima stjecanje prvog radnog iskustva u inozemstvu.

5.11.2012.
7:00
VOYO logo

Natječaj za stručnu praksu u trajanju od tri tjedna u Cork Cityju u Irskoj za mlade do 29 godina raspisan je krajem ljeta, a na njega se javilo više od 500 kandidata.

"Kad smo objavili informaciju o natječaju, bila je to top-vijest u cijeloj Hrvatskoj, pa su nam se javili i iz Dubrovnika, iako je u natječaju jasno stajalo da je namijenjen samo stanovnicima Osječko-baranjske županije. Glavni razlog zbog kojeg smo pokrenuli ovaj projekt je činjenica da upravo u našoj županiji ima vrlo mnogo osoba u evidenciji HZZ-a bez radnog iskustva, i to posebice ekonomista, konobara, kuhara, grafičara i mesara. Zanimljivo je da nam se na natječaj ipak nije javio niti jedan pekar ili mesar, a na Zavodu bez iskustva imamo čak 70 mesara. Najviše je pristiglo prijava ekonomista, a iako smo imali namjeru slati samo jednoga, iz Irske nam je stiglo odobrenje za njih tri. Tako ovih dana potpisujemo ugovore s 14 kandidata koji su prošli, a riječ je o tri grafičara, jednom konobaru, šest kuhara, jednoj krojačici i tri ekonomista", kazala je voditeljica projekta Sanela Ravlić za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri kruga selekcije

Kandidati su imali tri kruga selekcije, a prošli su oni s najboljim životopisom na engleskom jeziku, motivacijskim pismom i rezultatima testa engleskog jezika te psihologijskog testiranja.

Vrijednost projekta je 25.200 eura, a polaznicima se stipendiraju tečaj engleskog jezika, trošak putovanja, smještaja i organizacije radne prakse. Na kraju dobivaju certifikat o završenoj stručnoj praksi u Irskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HZZ-u napominju da planiraju provesti slične projekte i za druga stručna zanimanja, posebice za mlade medicinare bez dana radnog staža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike