Stečaj je sve bliže / 44 dana u štrajku: Radnicima "3. maja" krenula isplata 'minimalca' za listopad

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Predstavnici sindikata u "3. maju" u ponedjeljak su bili i na sastanku uprave "Uljanika"

4.12.2018.
13:40
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

U brodogradilištu "3. maj" počela je isplata minimalne plaće za listopad, radnici su 44. dan u štrajku i na izmaku su snaga te se sve češće čuju prijedlozi za pokretanjem stečaja, izjavio je u utorak predsjednik Štrajkaškog odbora u "3. maju" Veljko Todorović.

Todorović je naveo da se bliži rok kada bi "3. maj" po sili zakona morao u stečaj te da sve više radnika, smatrajući da će tako bolje ostvariti neka svoja prava, primjerice na burzi, predlaže pokretanje stečaja. Stoga razmišljamo o tome da im omogućimo izjašnjavanje - žele li pokretanje stečaja ili ne žele, rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici sindikata u "3. maju" u ponedjeljak su bili i na sastanku uprave "Uljanika", sindikata i uljanikovog strateškog partnera, vlasnika Kermas energije Danka Končara. 

'Trećemajci' smatraju kako planovi koje su čuli ne drže vodu, a Končaru su rekli da žele suradnju, ali da je najprije potrebno smijeniti direktora "3. maja" Maksimilijana Percana i imenovati osobu koja će se boriti za opstanak tog brodogradilišta, izvijestio je Todorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Končar je u ponedjeljak, nakon posjeta "Uljaniku" i sastanka s upravom i sindikatima, rekao da su usuglasili plan restrukturiranja i da ni jedan oblik financijske intervencije njegove grupacije nije moguć sve dok Vlada i Europska komisija ne odobre taj plan.

Horvat: Bez strateškog partnera neće biti restrukturiranja Uljanika

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u utorak da se problem Uljanika neće riješiti štrajkom te da bez relevantnog strateškog partnera koji financijski može pratiti restrukturiranje, restrukturiranja neće ni biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo