ONI ZNAJU KAMO IĆI / Životinje okupirale Ministarstvo poljoprivrede: Iza klime u dvorani za sastanke smjestila su se - 33 šišmiša

Image
Foto: Ilustracija: Maja Santosi/PIXSELL

Jedna ženka je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a ostali su pušteni u prirodu na Bundeku

14.9.2021.
22:43
Ilustracija: Maja Santosi/PIXSELL
VOYO logo

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u utorak dopodne izišla je na intervenciju u Ministarstvo poljoprivrede te zbrinula koloniju šišmiša koje su djelatnici ministarstva primijetili iza klima uređaja u dvorani za sastanke.

"Djelatnici Ministarstva primijetili su šišmiše iza klima uređaja u dvorani za sastanke te o tome obavijestili Hrvatsku agenciju za okoliš i prirodu. HAOP je u pomoć pozvao hvatače iz Skloništa u Dumovcu", priopćeno je iz Dumovca - Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako je hvatače iznenadila činjenica da ih je iza klima uređaja dočekala cijela kolonija šišmiša. Većinu šišmiša su brzo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji. Pritom su se vješali za spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju. Kad su svi šišmiši ulovljeni, prebrojani su. U kutiji su bila 33 šišmiša.

Jedna je ženkica djelovala sumnjivo, pa je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a hvatači su ostale šišmiše na Bundeku pustili u prirodu. Šišmiši, jedini leteći sisavci, u Hrvatskoj su zakonom zaštićeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo